Momentul în care o mină de război a explodat pe o plajă din Odesa, surprins de camerele filmat. Doi bărbați au fost uciși

Momentul în care o mină de război a explodat pe o plajă din Odesa, surprins de camerele filmat. Doi bărbați au fost uciși

Un grup de bărbați au fost răniți și uciși în urma exploziei unei mine pe o plajă din Zatoka, regiunea Odesa, Ucraina. Imagini video cu explozia minei din Ucraina au fost distribuite pe Twitter.

O mină a explodat pe plajă

„A fost o înregistrare video cu explozia unei mine pe plaja Zatoka din regiunea Odesa. Ca urmare, două persoane au fost ucise și două au fost rănite, – informează Comandamentul Operațional „Sud”.”.

„Potrivit rapoartelor preliminare, un grup de bărbați, ignorând restricțiile anunțate privind vizitarea coastei și înotul în apele de coastă, ignorând semnele de avertizare, au făcut o baie de agrement pe una dintre plaje.”

„În timp ce înotau, o explozie produsă de un dispozitiv exploziv necunoscut a ucis două persoane la fața locului și a rănit una”, a precizat UC Sud într-un raport.

Problema minelor, tratată de SUA

Regiunea Odessa a decis să nu deschidă plajele în timpul sezonului estival din acest an, din cauza temerilor că Rusia ar putea lovi mulțimile.

Departamentul de Stat al SUA a declarat între timp că intenționează să aloce 89 de milioane de dolari pentru a curăța Ucraina de mine.

Americanii au declarat că războiul a făcut ca Ucraina să se confrunte cu „una dintre cele mai grave probleme cu minele terestre și muniția neexplodată din ultimele decenii”.

 

 

Nu este primul incident de acest fel. Pe 11 iunie, un bărbat de 50 de ani a intrat în apele liniștite de pe o plajă din orașul ucrainean Odesa. În fiecare sfârșit de săptămână, în timpul verii, acesta făcea o baie în marea puțin adâncă și căuta melci de mare, o delicatesă locală.

De data aceasta, nu s-a mai întors. O mină a explodat, omorându-l pe loc, în timp ce familia sa privea îngrozită.

Marea Neagră este infestată cu sute de mine aruncate de ambele părți în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, reprezentând o amenințare serioasă pentru oameni și pentru redeschiderea rutelor de transport al cerealelor, oprite de blocada maritimă a Moscovei.

Sute de mine în Marea Neagră

„Este cu adevărat o mare problemă”, a declarat Vladlen Tobak, un fost instructor de scufundări al marinei ucrainene și fondatorul unei școli de scufundări din Odesa.

„Aceste mine sunt acolo împreună cu alte dispozitive neexplodate din al doilea război mondial, pe care continuăm să le găsim. Principala preocupare este că nu știm câte mine au fost aruncate în timpul blocadei navale. Va fi nevoie de mult timp pentru a curăța apele de aceste dispozitive.”

Kievul și Moscova s-au acuzat reciproc de aruncarea de mine în Marea Neagră. Amploarea operațiunilor de minare rămâne necunoscută, dar Serghei Bratchuk, un purtător de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa, spune că între 400 și 600 de mine au fost aruncate de Rusia în zona maritimă a Ucrainei.