Misterul morții lui Iuri Gagarin a fost elucidat: de ce a durat 40 de ani

Misterul morții lui Iuri Gagarin a fost elucidat: de ce a durat 40 de ani

După mai bine de 40 de ani în care adevărul a fost ascuns, cauza decesului cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om în spaţiu, a fost dezvăluită.

Alexei Leonov, cosmonautul care a efectuat prima ieşire în spaţiu pe 18 martie 1965, s-a luptat în ultimii 20 de ani pentru a obţine permisiunea de a dezvălui ce s-a întâmplat cu adevărat cu Yuri Gagarin în martie 1968.

Atunci, Comisia de Stat ce a investigat accidentul (din care a făcut parte şi Leonov) a concluzionat că echipajul aeronavei MiG-15UTI, Iuri Gagarin şi copilotul Vladimir Sereghin, a încercat să evite un obiect străin (o gâscă sau un balon meteorologic) prin efectuarea unei manevre ce a făcut ca avionul să intre în vrie şi să se ciocnească cu solul. Ambii piloţi au murit în urma accidentului.

„Această concluzie este credibilă pentru un civil, însă nu şi pentru un profesionist”, a comentat Leonov. Cosmonautul afirmă că a pledat întotdeauna împotriva ascunderii cauzei reale a decesului lui Gagarin, dorind ca măcar familia acestuia să cunoască adevărul.„

„De fapt, adevărul este altul”, spune Leonov.

Adevărul adevărat

În acea zi tragică, Leonov avea ca sarcină efectuarea unor antrenamente cu parașuta. Vremea era extrem de proastă, ploaia, vântul și zăpada făcând imposibil de realizat antrenamentele. Leonov aștepta să primească de la superiorii săi confirmarea că antrenamentele vor fi anulate, când a auzit un zgomot supersonic, urmat la o secundă distanță de o explozie. În acel moment, cosmonautul şi-a dat seama că ceva grav s-a întâmplat.

„Știam că un Su-15 era programat pentru teste în cursul acelei zile, dar acesta trebuia să zboare la o altitudine de 10.000 de metri sau mai mult, nu 450-500 de metri. Era o încălcare a procedurii de zbor”, a comentat Leonov.

Leonov a vorbit în acea zi cu mai mulţi martori care au arătat o machetă a avionului Su-15, spunând că o astfel de aeronavă a apărut din nori cu partea din spate fumegândă şi aprinsă.

„În timp ce ardea, avionul a trecut foarte aproape de Gagarin, învârtindu-i avionul și trimițându-l în vrie, mai exact într-o spirală, la o viteză de 750 de kilometri pe oră”, explică Leonov.

Conform raportului scris de Sereghin înainte de accidentul tragic, în cursul zborului de test nu urmau să fie efectuate manevre acrobatice, ci doar manevre simple. După ce acestea au fost efectuate, Iuri Gagarin a transmis către bază mesajul „Nume de cod 645, sarcinile au fost îndeplinite, coborâm”.

„Acela a fost ultimul mesaj pe care l-am auzit de la el. Punctul de control a notat că în acel moment se găsea la o altitudine de 4.200 de metri. 55 de secunde mai târziu, aeronava sa s-a prăbușit”, a relatat Leonov.

„Am trimis o echipă acolo, ce a identificat rămăşiţele aeronavei şi ale lui Sereghin. Nu au găsit rămăşiţele lui Gagarin, cu excepţia unei genţi şi a cutiei cu hărţi. Aşadar, iniţial ne-am gândit că a reuşit să se catapulteze. Am trimis un batalion de soldaţi care a inspectat pădurea de-a lungul întregii nopţi. Au ţipat după el, dar nu au găsit decât rămăşiţele unui balon. Abia ziua următoare am găsit rămăşiţele lui Iuri Gagarin. L-am identificat după o aluniţă neagră de pe gât pe care o văzusem cu trei zile înainte. Autorităţile au format o comisie pentru a investiga cauza accidentului, iar printre cei invitaţi să ia parte m-am numărat şi eu, alături de Gherman Titov”, a povestit Leonov.

Când Leonov a primit în cele din urmă permisiunea să vadă raportul oficial, cosmonautul a identificat mai multe inconsecvențe. O mare problemă o reprezenta chiar raportul întocmit de Leonov:acesta purta numele său, dar scrisul nu-i aparținea, iar faptele descrise nu erau adevărate.

„Am văzut că era scris că distanța dintre cele două sunete era de 15-20 de secunde, nu de 1-2 secunde, așa cum relatasem eu”, spune Leonov.

Cu ajutorul computerelor, o nouă investigaţie a putut să înţeleagă cauza exactă ce a făcut ca aeronava lui Gagarin să se prăbuşească cu o viteză foarte mare. Pentru a vedea ce a cauzat decesul lui Gagarin, anchetatorii au introdus în computer durata căderii, 55 de secunde, şi viteza de 750 km/h cu care se deplasa aeronava.

„Cred că unul din motivele pentru care autorităţile au decis să ascundă adevărul este pentru că nu au vrut să recunoască că o asemenea eroare a putut avea loc atât de aproape de Moscova”, a spus Leonov.

Raportul oficial arată că „generalul Zapolskiy” a vorbit cu pilotul aeronavei Su-15, în urma discuţiei reieşind clar că acesta era vinovat de circumstanţele care au dus la producerea accidentului.

Pilotul responsabil

Cu toate acestea, numele pilotului responsabil de moartea lui Gagarin rămâne neștiut. Păstrarea anonimatului a fost una din condițiile pe care Leonov a trebuit să le respecte pentru a i se acorda permisiunea de a dezvălui adevărata cauză a decesului.

„Am fost rugat să nu-i dezvălui numele. A fost un pilot de vânătoare foarte bun și nu va rezolva nimic dacă îi spun numele”, a comentat Leonov.

Nikolay Stroev, Director Adjunct al Comisiei Militare-Industriale a URSS, a spus că accidentul nu a fost provocat cu intenție de pilot, care nu a văzut cealaltă aeronavă în nori în timp ce se deplasa la o viteză supersonică.

„Singurul regret este că a durat atât de mult ca adevărul să iasă la iveală. Dar acum putem fi împăcaţi”, a comentat Valentina Tereşcova, prima femeie în spaţiu. Pentru Tereşcova, moartea lui Gagarin nu a fost doar o tragedie, ci şi un eveniment care i-a încheiat cariera. Autoritățile sovietice nu i-au mai permis acesteia să zboare, pentru că riscul de a pierde un al doilea cosmonaut ar fi dus la consecințe devastatoare pentru imaginea publică.

„Mi-au interzis să mai zbor vreodată, nu am avut voie nici să pilotez avioane. Repercusiunile decesului unui cosmonaut au fost atât de mari, încât voiau să fie siguri că nu o să pățesc ceva”, a explicat Tereşcova.

„Încă mi-e dor de el. A fost o pierdere nu doar pentru cosmonauți, ci pentru întreaga comunitate”, a spus, plângând, Tereşcova.

Citește și: