Ministrul Turismului, chemat la explicații în Parlament, după promovarea României la târgul de turism din New York

Ministrul Turismului, chemat la explicații în Parlament, după promovarea României la târgul de turism din New York

Ministrul Turismului a fost chemat la explicații în Parlament. USR e de părere că promovarea româniei la standul de la Târgul Internaţional de Turism de la New York a fost una dezastruoasă.

Ministrul Turismului, chemat la explicații în Parlament, după promovarea României la târgul de turism din New York

Se pare că pentru acest eveniment, oficialii din turism au cheltuit aproximativ 8.000 de dolari pentru promovarea României, spun surse din USR.

„Problema este mult mai profundă decât un simplu stand, acesta este vârful icebergului. Problema de fond a Ministerului Economiei înainte şi, acum, Antreprenoriatului şi Turismului sunt sinecurile. Sunt locurile acestea de muncă create pentru activul de partid. Practic oamenii aceştia sunt plătiţi să nu facă nimic pe sume colosale, plătite din banii tuturor contribuabililor. Ce ar fi bine să ne răspundă ministrul este că ar vrea să reformeze acest sistem de promovare a României.

Cât am fost ministru am propus un amplu mod de reorganizare a prezenţei României la târguri, o reformă prin care fiecare firmă din România să poată să meargă la aceste târguri şi statul să îi ajute sub forma unui credit fiscal. În felul acesta depolitizam complet decizia de a merge sau nu la un târg, care este o decizie eminamente comercială şi practic deschideam poarta tuturor”, a afirmat deputatul USR Claudiu Năsui.

Marcel Ciolacu, declarație acidă după prestația României la târgul de turism de la New York

De altfel, și liderul PSD Marcel Ciolacu a venit cu declarații acide după scandalul declanșat de participarea execrabilă a țării noastre la Târgul de Turism de la New York.

„Imaginea pentru România nu este una fericită. Cred că domnul prim-ministru, care este cel mai îndreptăţit, dacă dorim să trăim într-o Românie normală, e cel mai îndreptăţit să facă evaluarea miniştrilor din Cabinetul său, cred că primul-ministru trebuie să aibă o discuţie foarte serioasă cu ministrul Turismului şi IMM-urilor, ca astfel de lucruri jenante pentru reprezentarea României să nu cumva să se mai întâmple. Nu ştiu, poate modificate regulile pentru astfel de târguri şi obligativitatea unui standard la care România să fie reprezentată. Mai bine nu suntem reprezentaţi, decât să avem o astfel de interfaţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la RFI România.

 

 

 

 

Etichete: