Noi consultări în coaliția de guvernare privind pachetul de măsuri economice

Noi consultări în coaliția de guvernare privind pachetul de măsuri economice

Noi consultări în cadrul coaliţiei de guvernare pe pachetul de măsuri economice vor avea loc în această săptămână. O nouă ședință a coaliției de Guvernare ar urma să aibă loc marți, în vederea dezbaterii acestui pachet de măsuri, în vreme ce miercuri este programată lansarea oficială a pachetului, după care acestea vor fi aprobate în şedinţe de Guvern. Mai multe detalii, în continuare.

Noi consultări în cadrul coaliţiei de guvernare pe pachetul de măsuri economice

O nouă săptămână vine cu noi consultări în cadrul coaliţiei de guvernare pe pachetul de măsuri economice. Marți este programată o nouă şedinţă a coaliţiei de Guvernare, în cadrul căreia se va dezbate acest pachet de măsuri. Lansarea oficială a pachetului de măsuri va avea loc miercuri, după care acestea vor începe a fi aprobate în şedinţe de Guvern.

Social-democrații organizează mâine o ședință pe acest pachet de măsuri. Cei de la PSD sunt nemulțumiți și de faptul că liberalii nu au venit cu propuneri concrete.

La rândul lor, nici cei de la UDMR n-au venit cu propuneri. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a avut o discuție cu Nicolae Ciucă, în urma căreia s-a decis că premierul va veni la şedinţa coaliţiei unde vor fi prezentate pachetele de măsuri.

Fiecare partid va veni cu propriile propuneri de măsuri. Cei mai „harnici“ au fost social-democrații, care propun vouchere de 50 euro pentru persoanele vulnerabile, pensionari care au venituri mai mici de 1.600 lei.

Citește și: Acord între PNL și USR PLUS. Bucureștenii ar urma să plătească dublu preţul gigacaloriei

Care sunt propunerile social-democraților

Aceste vouchere se vor a fi date şi persoanelor din familii defavorizate, cu un venit lunar mediu de 600 lei în gospodărie. Național-liberalii nu au prea venit cu propuneri.

Aceste vouchere vor putea fi folosite pentru achiziționarea de alimente, însă nu vor putea fi plătite cu ele facturile. Impactul este estimat la 300.000 euro.

PSD-iștii au mai propus și vouchere de 30 euro pentru elevii din familii defavorizate, care să fie acordate până la finalul anului, mai puţin în iulie şi august când este vacanţă.

Totodată, mai există și o propunere de creştere a alocaţiei de hrană pentru bolnavi, de la 11 lei la 20 lei. Rămâne de văzut care dintre aceste măsuri va rămâne și cât de repede vor fi aprobate de guvernul României.