Ministrul rus de Externe, declarații șocante: „Ucraina a atacat maternitatea“. Replica vine după o nouă tentativă de negocieri eșuată

Ministrul rus de Externe, declarații șocante: „Ucraina a atacat maternitatea“. Replica vine după o nouă tentativă de negocieri eșuată

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a izbucnit după acuzațiile aduse de Ucraina, potrivit cărora armata rusă ar fi bombardat un spital de copii, fostă maternitate, din orașul Mariupol: „Ucraina a atacat maternitatea. Așa e păcălită toată lumea“. Declarațiile șocante vin la scurt timp după ce o nouă tentativă de negocieri între Rusia și Ucraina a eșuat. Mai multe detalii, în continuare.

Ministrul rus de Externe, declarații șocante: „Ucraina a atacat maternitatea“

UPDATE 8:09 – A patra rundă de negocieri dintre Ucraina şi Rusia nu a fost una ușoară, a anunţat, marţi seară, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Acesta a transmis că ”există contradicţii fundamentale”, însă există şi loc de compromis, iar discuţiile vor fi reluate miercuri.

”Vom continua mâine”, a transmis Podoliak, a dâugând că procesul de negociere este ”foarte dificil şi dens. ”Dar, cu siguranţă, există loc de compromis. În pauză se va continua lucrul pe subgrupe”, a mai anunţat Podoliak.

Anterior, acesta a notat că cea de a patra rundă de negocieri dintre Ucraina şi Rusia s-a reluat marţi, după o pauză în cursul zilei de luni.

O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene a eșuat. Cele două țări beligerante au ajuns la un acord doar în ceea ce privește evacuarea civililor, nu și asupra unui tratat de pace. La scurt timp după discuțiile cu ministrul de Externe ucrainean, Dymtro Kuleba, Lavrov a făcut noi declarații șocante.

Oficialul rus a acuzat presa că manipulează informațiile în ceea ce privește situația din Ucraina. Mai mult, acesta a declarat că țara vecină este responsabilă de atacul asupra maternității din Mariupol, despre care puteți afla mai multe AICI.

„Ucrainenii creează arme biologice pe care le pot folosi împotriva Rusiei. Ei trebuie să informeze corect legat de asta. Cei care trimit trupe și arme în Ucraina trebuie să răspundă pentru acțiunile lor. În ceea ce privește maternitatea de ieri, este prima dată când auzim țipete despre atrocitățile din Ucraina, care ar fi fost comise de Rusia.

La întrunirea ONU am prezentat date legate de această maternitate. Era evacuată, toate femeile însărcinate, asistentele și femeile însărcinate au fost scoase de acolo, de vină ar fi batalioanele ucrainele radicale. Trageți concluzii despre cum opinia publică este manipulată în toată lumea. Am văzut reportaje emoționante“, a spus ministrul rus de Externe.

Pe de altă parte, autoritățile ucrainene au declarat că trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise într-un atac rusesc asupra unui spital de copii din Mariupol. Chiar președintele țării, Volodimir Zelenski, a afirmat că mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături și a numit atacul drept „crimă de război“.

Citește și: Ce a pățit ministrul rus de Externe, chiar în timpul unui discurs. Momentul a fost filmat

„Am discutat și despre încetarea focului, dar nu s-a ajuns la un rezultat“

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, s-au întâlnit joi în Turcia, pentru prima dată de la invadarea Ucrainei, pe 24 februarie.

Vorbind cu reporterii după încheierea negocierilor, Kuleba le-a spus acestora că nu a existat „niciun progres“ în ceea ce privește o posibilă încetare a focului.

„Am discutat și despre încetarea focului, dar nu s-a înregistrat niciun progres“, a spus Dmytro Kuleba, descriind discuția ca fiind „dificilă“, relatează cbsnews.com.

Citește și: