Ministrul rus al Apărării ar fi suferit un atac de cord. Serghei Șoigu ar fi conectat la aparate în prezent

Ministrul rus al Apărării ar fi suferit un atac de cord. Serghei Șoigu ar fi conectat la aparate în prezent

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ajuns la terapie intensivă după ce ar fi suferit un atac de cord, și se presupune că este conectat la mașini de susținere a vieții. În plus, aproximativ 20 de generali ruși au fost arestați. Acest lucru a fost anunțat de persoana publică ruso-israeliană, fostul coproprietar al Yukos, Leonid Nevzlin.

Serghei Șoigu, posibil atac de cord

Referindu-se la propriile sale surse din Moscova, Nevzlin a remarcat că Serghei Șoigu a suferit un atac de cord și nu se știe dacă ministrul rus al Apărării va supraviețui.

„Șoigu a renunțat la joc, poate deveni handicapat dacă supraviețuiește. A avut brusc un atac de cord iar acum este la terapie intensivă, conectat la aparate. Există zvonuri că atacul de cord ar fi putut apărea nu din cauze naturale”, a spus acesta, potrivit ukranews.com.

Sursele lui Nevzlin raportează, de asemenea, arestări în masă în rândul conducerii militare de vârf a statului ocupant. Cel puțin 20 de generali de stat major au fost reținuți, sub acuzația de deturnare de fonduri de la armată, ceea ce a dus la înfrângerea zdrobitoare a Rusiei în războiul împotriva Ucrainei.

„20 de generali ai Ministerului Apărării au fost arestați. Toți ofițerii de stat major. Aici totul este clar – deturnarea totală a fondurilor pentru pregătirea conducerii ucrainene și a populației pentru întâlnirea solemnă a armatei eliberatorilor din Rusia. Din 2014, aproximativ 10 miliarde USD alocate de Putin pentru pregătirea blitzkrieg-ului au fost furate”, a spus fostul oficial.

„Se pregătește un dosar penal împotriva lui Arkady Dvorkovich, el este de așteptat să depună mărturie împotriva colegilor și prietenilor săi. Surse FSB spun că, dacă nu ajunge la o înțelegere cu ancheta, va fi transferat la centrul de arest preventiv Matrosskaya Tishina sau Lefortovo. Surkov este în arest la domiciliu, fiind suspectat că a furat bani alocați pregătirilor de război. Este același caz în care au fost arestați 20 de generali”, a scris Nevzlin.

După cum a raportat Agenția Ucraineană de Știri, fostul membru al Dumei de Stat a Federației Ruse Ilya Ponomarev a anunțat reținerea fostului consilier al președintelui Rusiei Vladislav Surkov. El este acuzat în dosarul de delapidare în Donbas din 2014.

Pe 23 martie, presa rusă a raportat dispariția ministrului rus al apărării Serghei Șoigu din spațiul public. Mai târziu, Șoigu a fost arătat la o întâlnire tăcută cu Putin.

Citește și: