12 mai 2022 | 10:24

Ministerul rus al Apărării susține că Pfizer și Moderna au fost implicate în activități biologice militare în Ucraina

ULTIMA ORĂ
Ministerul rus al Apărării susține că Pfizer și Moderna au fost implicate în activități biologice militare în Ucraina

Președintele Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor Chimice și Biologice ale Armatei Ruse, Igor Kirillov, acuză producătorii de vaccinuri Pfizer și Moderna de implicare în activități biologice militare ale SUA în Ucraina. Potrivit oficialului rus, „George Soros este sponsorul principal al cercetării biologice militare”.

Pfizer și Moderna, implicate în activități biologice militare ale SUA în Ucraina

Șeful Forțelor rusești de Apărare împotriva Radiațiilor Chimice și Biologice, Igor Kirillov, susține că specialiștii americani lucrează la testarea de noi medicamente pentru eludarea standardelor internaționale de siguranță. Acesta a menționat că ideologii activităților militare și biologice ale SUA în Ucraina sunt liderii Partidului Democrat.

„În această schemă sunt implicate mari companii farmaceutice, inclusiv Pfizer, Moderna, Merck, precum și Gilead, care este afiliată departamentului militar al SUA”, a spus Kirillov, noteză TASS.

Igor Kirillov face dezvăluiri pe bandă rulantă

Potrivit dezvăluirilor lui Kirillov, în 2005, Barack Obama a încheiat un acord de parteneriat cu Ucraina pentru a începe implementarea programelor biologice militare în țară. Iar Hillary Clinton a inițiat adoptarea strategiei americane de contracarare a amenințărilor biologice, contribuind la legalizarea cercetării cu dublă utilizare. Cât despre Joe Biden, oficialul rus spune că a coordonat activitățile programului biologic militar și a fost implicat în fraude financiare în Ucraina.

„George Soros este sponsorul principal al cercetării biologice militare din Ucraina și un mare lobbyist farmaceutic”, a declarat șeful trupelor RCBZ.

„Alături de companiile farmaceutice americane și contractorii de la Pentagon, structurile de stat ucrainene sunt implicate în activități biologice militare, ale căror principale sarcini sunt ascunderea activităților ilegale, efectuarea de teste clinice și pe teren și furnizarea biomaterialului necesar”, a continuat Kirillov.

Germania și Polonia sunt implicate

Mai mult, Departamentul american de Apărare și-ar fi extins semnificativ potențialul de cercetare nu doar în domeniul creării de arme biologice, ci și în obținerea de informații despre rezistența la antibiotice și prezența anticorpilor la anumite boli. Acesta a mai evidențiat că și Germania, și Polonia își implementează proiectele biologice militare pe teritoriul ucrainean.

„De remarcat că nu numai Statele Unite, ci și o serie de aliați ai lor din blocul NATO își implementează proiectele biologice militare pe teritoriul Ucrainei. Conducerea germană a decis să înceapă implementarea unui program național de biosecuritate independent de Washington în 2013. Noile documente dezvăluie că, abia în perioada 2016-2019, epidemiologii militari de la Institutul de Microbiologie al Bundeswehr au extras trei mii și jumătate de probe de ser de sânge de la cetățenii care locuiesc în 25 de regiuni ale Ucrainei”, a mărturisit Igor Kirillov.

Occidentul se folosește de Ucraina

În opinia rusului, Ucraina este un teren de testare pentru Occident, unde americanii pot dezvolta componente de arme biologice și testa noi mostre de produse farmaceutice. Atunci când se referă la „arme biologice”, termenul include formulări biologice care conțin microorganisme patogene și toxine, precum și mijloace de livrare și utilizare a acestor formulări.