Rusia acuză Ucraina că a bombardat Belgorod. O persoană a murit, alte șase sunt rănite

Rusia acuză Ucraina că a bombardat Belgorod. O persoană a murit, alte șase sunt rănite

O persoană a fost ucisă şi alte șase sunt rănite în sud-vestul Rusiei, în urma unor bombardamente provenind din Ucraina, a transmis guvernatorul rus al regiunii afectate. Autorităţile din zonele de frontieră acuză frecvent forţele de la Kiev că au lansat atacuri împotriva Rusiei.

Ucraina ar fi bombardat sud-vestul Rusiei

Un alt incendiu misterios a izbucnit în provincia Belgorod (Rusia). Potrivit unei postări a oficialilor locali din Belgorod pe VK, echivalentul rusesc al Facebook, locuitorii s-au trezit în urma sunetului exploziilor și au alertat autoritățile cu privire la fumul care se ridica din zona satului Dubovoye, în jurul orei 5 dimineața, miercuri dimineață.

La fața locului au fost trimise unități de salvare și pompieri, despre care oficialul local Vladimir Pertsev a raportat că este o zonă deschisă de aproximativ 860 de metri pătrați, unde ardea iarbă uscată. Este cel mai recent eveniment dintr-o serie de incendii misterioase izbucnite în Rusia, de la începutul invaziei Ucrainei, inclusiv două în regiunea Belgorod, care se află lângă Harkov.

Sunt victime în Belgorod

Noul incendiu nu a fost menționat de guvernatorul regional Viacheslav Gladkov pe canalul său Telegram, dar oficialii din Belgorod spun că incidentul a fost confirmat de Ministerul Apărării Civile, Situații de Urgență și Asistență în caz de Dezastre.

În schimb, Gladkov susține că Ucraina a bombardat regiunea, atacurile s-au soldat cu un mort și șase răniți. Autoritățile ucrainene nu au răspuns încă la acuzație.

Un utilizator de Twitter a scris, la primele ore ale dimineții, că a putut auzi o explozie în apropiere de orașul Belgorod. Acesta a spus că două rachete de apărare aeriană au urmat la câteva minute după explozie.

Cea mai dificilă situaţie din regiune

Potrivit lui Gladkov, este cea mai dificilă situaţie din regiunea sa, de când preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina (24 februarie). Rusul a acuzat Ucraina că a vizat satul Solohi, precizând că o casă a fost parţial distrusă. În luna aprilie, același guvernator a spus că elicoptere ucrainene au atacat un depozit de combustibil din Belgorod.

Alte două incendii misterioase au fost semnalate în această regiune. La 1 aprilie, un depozit de petrol din Belgorod a luat foc, după cum au confirmat autoritățile locale. Cel de-al doilea incendiu a fost semnalat pe 27 aprilie, la un depozit de muniții din satul Staraya Nelidovka.

Avertisment lansat de Statul Major al Forțelor Armate ucrainene

Încă de la începutul războiului, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a avertizat că Moscova ar putea încerca să organizeze atacuri pe propriul teritoriu, pentru a predica sau justifica un asalt asupra țării vecine.

Citește și: