Minerii se revoltă și amenință că vin București. Ce scrisoare i-au trimis lui Nicolae Ciucă

Minerii se revoltă și amenință că vin București. Ce scrisoare i-au trimis lui Nicolae Ciucă

Minerii nemulțumiți amenință că vin în București pentru a protesta. De asemenea, liderii din Complexul Energetic Oltenia cer instituirea stării de urgență în Sistemul Energetic, dar și suspendarea planului de concedieri.

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia amenință cu venirea la București

Sindicatele din compania energetică au trimis o scrisoare către premierul Nicolae Ciucă, în care cereau Guvernului să adopte o hotărâre care să oprească disponibilizările. În caz contrar, minerii au amenințat că vor protesta în fața Guvernului. 

„Am ajuns la concluzia de a trimite o solicitare primului ministru pentru o întâlnire cu dumnealui în vederea instituirii stării de urgență în Sistemul Energetic Național, având la bază mai multe probleme. Prima problemă și cea mai importantă este aceea legată de renegocierea planului de restructurare și modificarea ordonanței privind decarbonarea”, spun sindicaliştii de la Complexul Energetic Oltenia.

Aceștia au solicitat încetarea atacului din partea oNG-urilor la adresa Complexului. 

Ce i-au cerut premierului

Ei au spus că dacă nu vor fi primiți în termen rezonabil de către premier, vor veni la București pentru a protesta în fața Guvernului.

„Vom face în prima fază pichetarea cu 500 de salariați la sediul guvernului”, spun minerii.

Aceștia așteaptă un dialog cu premierul Nicolae Ciucă.

Federațiile Univers și Mine Energie au transmis premierului o serie de soluție pentru rezolvarea situației companiei.

Printre solicitări se află și creșterea veniturilor salariaților, având în vedere că Executivul așteaptă mai mult cărbune de la CEO.

”Actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al  societății și implicit al fondului de salarii, având în vedere solicitările Guvernului României privind creșterea producției de  cărbune/energie electrică pentru asigurarea securității energetice național”, transmit angajații.