01 mai 2022 | 08:25

Meta vrea să schimbe industria VR: ce studiază compania lui Mark Zuckerberg

ACTUALITATE
Meta vrea să schimbe industria VR: ce studiază compania lui Mark Zuckerberg

Zuckerberg spune că setul cu cască va înlocui laptopul sau computerul de lucru.

Meta a confirmat că lucrează la o nouă cască VR de ultimă generație decât popularul Quest 2, care va fi lansat mai târziu în acest an. Cu toate acestea, înainte de a fi prea entuziasmat, Mark Zuckerberg a spus că noul dispozitiv, numele de cod Project Cambria, este „mai concentrat pe cazurile de utilizare în muncă”.

Zuckerberg a confirmat noul set în timpul unei conferințe, pe care l-a reiterat într-o postare pe Facebook.

„În ceea ce privește hardware, Meta Quest 2 continuă să fie căștile de realitate virtuală lider. Mai târziu în acest an, vom lansa o cască de ultimă generație, cu numele de cod Project Cambria, care se va concentra mai mult pe cazuri de utilizare la locul de muncă și, în cele din urmă, va înlocui laptopul sau configurația de lucru. Acest dispozitiv premium va avea o ergonomie îmbunătățită și o realitate mixtă de trecere a culorilor, pentru a îmbina perfect realitatea virtuală cu lumea fizică.”

Viitorul în metavers

„De asemenea, dezvoltăm urmărirea ochilor și urmărirea feței, astfel încât avatarul tău să poată face contact vizual și expresii faciale, ceea ce îți îmbunătățește dramatic sentimentul de prezență. Este, de asemenea, un bun exemplu de ce dezvoltăm hardware pe lângă platformele sociale”, continuă Zuckerberg.

Meta își împinge destul de mult conceptul de „metavers” și se pare că Proiectul Cambria va avea mult de-a face cu asta. Iată, sper că nu este chiar așa de rău și în jocuri, deoarece ce altceva ai de gând să faci în metaverse dacă nu să joci ping pong virtual? Lucrezi într-un birou digital? Hai să fim serioși.

Știrile despre Proiectul Cambria sosesc exact în momentul în care Meta demontează și mai mult din marca Oculus. Site-ul web dedicat al lui Quest 2 a fost acum redirecționat către noul magazin Meta.

Acestea fiind spuse, Quest 2 a avut succes ca set VR în rândul gamerilor, devenind rapid cea mai populară cască VR de pe Steam, 47% dintre utilizatorii VR deținând căștile, potrivit Steam Hardware Survey.