Ce se întâmplă cu lansarea PlayStation VR2: când o să poți cumpăra noul set

Ce se întâmplă cu lansarea PlayStation VR2: când o să poți cumpăra noul set

Există posibilitatea ca utilizatorii de consolă să fie nevoiți să aștepte puțin mai mult pentru a se alătura petrecerii VR de ultimă generație.

Este o zi tristă pentru oricine se distra în jocurile pentru PlayStation 5, în special pentru cei care așteptau cu nerăbdare pe marginea scaunelor lor, VR-ul de ultimă generație să ajungă și în lumea jocurilor pe consolă. În ianuarie, utilizatorii de PlayStation 5 se bucurau de anunțul privind tehnologia de VR de ultimă generație, dar se pare că s-ar putea să fi fost un pic prea optimiști.

După cum raportează KitGuru, analistul lanțului de aprovizionare, Ross Young, a postat recent pe Twitter pentru a dezvălui o creștere fără precedent de 50% a livrărilor de afișaje VR în acest an, până la aproximativ 15 milioane de unități. Dar Young mai menționează în treacăt că în ciuda „întârzierilor la Sony și Apple”, ceea ce KitGuru a considerat că înseamnă că PS VR2 va fi amânat până în 2023.

Ce se întâmplă cu PS VR 2?

Deoarece PlayStation nu a făcut niciun anunț oficial de acest fel, este imposibil pentru să verific dacă acesta este de fapt cazul. Din punct de vedere tehnic, PS VR2 nu a avut niciodată o dată oficială de lansare, așa că „întârzierea” poate fi formularea greșită aici. Cu toate acestea, mă aștept să apară înainte de sfârșitul acestui an, deși anterior s-au speculat că o fereastră de lansare pentru trimestrul întâi din 2023 ar fi mai realistă.

Analiza DSCC, care însoțește postarea lui Young, indică o utilizare sănătoasă a noilor panouri AMOLED utilizate în căștile VR de înaltă calitate, cum ar fi panourile 4K HDR așteptate de la PS VR2. Acestea vin la o rezoluție de 2.000 x 2.040 per ochi și 1.001 PPI.

Peste 800 PPI este „un record pentru AMOLED produs în masă”, notează acesta.

Deși creșterea livrărilor ar putea indica o presiune pe piața de afișaje VR, aceasta nu înseamnă că PS VR2 a fost amânat.