Mercedes pregătește să lanseze un monstru: când apare noul AMG GT

Mercedes pregătește să lanseze un monstru: când apare noul AMG GT

După numeroasele fotografii statice care au arătat noua generație Mercedes-AMG GT testat în diferite medii, acum este timpul să arunci o privire la un videoclip care arată un prototip care este condus pe drumurile din apropierea Nurburgring-ului.

Văzut în acțiune la începutul acestei săptămâni, modelul nu era dornic să arate niciun detaliu, deoarece avea un strat gros de camuflaj înfășurat în jurul corpului. Cu toate acestea, în timp ce partea de design este încă oarecum un secret, sunetul nu este, deoarece filmarea lungă de 2:35 minute încorporată în partea de jos a articolului dezvăluie o parte din el.

După cum probabil știi deja, Mercedes-AMG GT din 2023 va folosi sonorul V8 bi-turbo de 4,0 litri. Motorul, împărțit cu noul SL, la fel cum este și platforma, este de așteptat să aibă putere și cuplu identice cu unitatea care alimentează roadster-ul.

Una dintre cele mai puternice mașini

În cea mai puternică versiune de până acum a acestuia din urmă, modelul va avea aproximativ 585 CP / 430 kW și 800 Nm, cu posibilitatea de a ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde. SL 55 este mai puțin puternic, cu 476 CP / 350 kW și 700 Nm  și poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Viteza maximă este între 295-315 km/h. Cu toate acestea, deoarece GT ar trebui să fie mai ușor decât SL, va fi, de asemenea, un pic mai rapid.

Din punct de vedere vizual, va merge pe calea evolutivă. Unele dintre lucrurile care îl vor diferenția de SL, pe lângă plafonul fix deasupra habitaclului, vor fi grila, poziționată mai jos, farurile exclusive și stopurile noi.

Ampatamentul ar trebui să aibă aproximativ aceeași lungime cu cea a actualului GT, iar cabina va fi probabil identică cu a roadsterului.

Data dezvăluirii este probabil la câteva luni distanță, unii susțin că Mercedes ar putea face anunțul spre sfârșitul anului sau la începutul lui 2023.