Mercedes lansează SUV-ul EQS: cât costă, când îl primești

Mercedes lansează SUV-ul EQS: cât costă, când îl primești

SUV-ul EQS de la producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz a fost scos la vânzare în Europa.

Mercedes-Benz a lansat SUV-ul EQS în aprilie într-un eveniment digital care a prezentat cel de-al treilea vehicul electric care va fi construit pe arhitectura EV dedicată a companiei. Cu șapte locuri și oferind o autonomie de rulare de până la 660 de kilometri (WLTP), SUV-ul EQS vine în trei variante de rulare și trei tipuri de modele.

Diferit de sedanul Mercedes-Benz EQS – care a „pierdut” puncte în această săptămână, după ce compania a fost forțată să emită o rechemare pentru 660 de modele în China din cauza unor potențiale defecte – SUV-ul EQS este acum disponibil pentru comandă și va ajunge la primii clienți din Europa în decembrie.

Specificații tehnice

Cu o putere de 265 kW atât pentru modelul de bază EQS 450+, cât și pentru cel de-al doilea nivel EQS 450 4MATIC și până la 400 kW pentru EQS 580 4MATIC de top, SUV-ul EQS oferă un cuplu de 568 Nm la modelul de bază și până la 858 Nm la capătul superior.

Timpul de încărcare pentru AC este între 5 și 10 ore, în funcție de putere, în timp ce încărcarea maximă DC la 200 kW durează doar 31 de minute pentru a ajunge de la 10% la 80%.

Interiorul

În interior, EQS oferă o mulțime de spațiu și confort, cu scaune reglate electric în al doilea rând ca standard, iar toate scaunele din spate sunt pliabile.

Sunt disponibile, de asemenea, o gamă largă de dotări suplimentare scumpe, inclusiv MBUX Augmented Reality Head-up Display, o grilă a radiatorului cu model Mercedes-Benz, MBUX Interior Assistant, Trailer Maneuvering Assist și sidebag-uri în spate.

Produs la uzina Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Statele Unite, în ceea ce compania descrie drept „o manieră neutră din punct de vedere al CO2”, cei care doresc să pună mâna pe SUV-ul vor trebui să depună 110.658 EUR pentru modelul de bază EQS 450+ și până la 114.446 EUR și 135.291 EUR, respectiv pentru EQS 450 4MATIC și EQS 580 4MATIC.

Etichete: