Mercedes decizie privind producția: ce se întâmplă cu una din fabricile europene

Mercedes decizie privind producția: ce se întâmplă cu una din fabricile europene

Mercedes a redus temporar turele la fabrica sa din Kecskemet, Ungaria, la două din trei, invocând întreruperi ale lanțului de aprovizionare.

Mercedes-Benz a redus temporar numărul de schimburi la fabrica sa din Kecskemet, Ungaria, la două de la trei din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare cauzate de războiul din Ucraina, a confirmat un purtător de cuvânt pentru Automotive News Europe.

Fabrica construiește Clasa A, coupe CLA, break CLA și EQB complet electric.

Purtătorul de cuvânt a spus că Mercedes-Benz lucrează cu furnizori din Ucraina, printre alții, pentru a procura diverse componente pentru producția de vehicule.

Producătorii de automobile europeni, inclusiv Volkswagen Group și BMW, se străduiesc să înlocuiască piesele ucrainene, cum ar fi cablajele de cabluri, deoarece invazia Rusiei oprește liniile de asamblare și rupe lanțuri complexe de aprovizionare.

Mercedes a spus că evaluează situația în fiecare zi și că este în contact strâns cu furnizorii pentru a lucra împreună la soluții pentru a securiza lanțurile de aprovizionare.

Nemții încearcă să-și rezolve probleme de producție

„Aceasta include relocarea volumelor de producție în alte locații ale furnizorilor noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei. „Prin flexibilitatea ridicată a fabricilor noastre, încercăm, de asemenea, să evităm pe cât posibil întreruperile.”

Fabrica Kecskemet s-a deschis în 2012 și are 4.700 de angajați, potrivit Mercedes.

Întreruperea lanțului de aprovizionare a dus, de asemenea, la schimbări la fabrica Mercedes din Sindelfingen, Germania, care produce Clasa S și EQS complet electric.

Activele Mercedes din Rusia ar putea fi, de asemenea, în pericol dacă Moscova decide să exproprieze proprietatea companiilor care părăsesc țara din cauza invaziei sale din Ucraina.

Producătorii de automobile germani avertizează că repercusiunile invaziei Ucrainei se vor agrava și se pregătesc pentru lipsa de gaz neon pentru microcipuri, paladiu pentru convertoare catalitice și minereu de nichel pentru bateriile cu ioni de litiu.

Mercedes a declarat că oprește producția la fabrica sa din Rusia și suspendă exportul de autoturisme și camionete către țară, după ce țările occidentale au impus sancțiuni țării în urma invaziei Ucrainei de către Rusia.

Fabrica producătorului auto de lângă Moscova construiește sedan și SUV-uri Clasa E.