Mercedes suferă din cauza războiului: ce decizie a luat, cum e afectată

Mercedes suferă din cauza războiului: ce decizie a luat, cum e afectată

Invazia Ucrainei de către Rusia întrerupe aprovizionarea cu componente cheie, în timp ce producția și exporturile rusești au fost oprite.

Mercedes-Benz se așteaptă să reducă producția la unele dintre fabricile sale europene, deoarece livrările de piese produse în Ucraina sunt scurte.

Producătorul de automobile a spus că va ajusta planificarea schimburilor la fabricile individuale săptămâna viitoare, dar va avea ca scop evitarea opririlor complete ale producției.

„Flexibilitatea ridicată a centralelor va fi folosită și pentru a evita pe cât posibil timpii de nefuncționare”, a spus Mercedes.

Producătorul auto a declarat că lucrează cu furnizorii pentru a găsi locuri de producție alternative pentru piesele fabricate în Ucraina.

„Monitorizăm îndeaproape situația și suntem în contact strâns cu furnizorii noștri pentru a lucra intens împreună la soluții care să ne securizeze lanțurile de aprovizionare”, se arată în comunicat.

Criza din Ucraina are un impact din ce în ce mai mare asupra producției auto din Europa

BMW, VW și Porsche au fost forțate să închidă liniile de producție din Germania din cauza lipsei de piese.

Producătorii de automobile germani avertizează că repercusiunile invaziei Ucrainei se vor agrava și se pregătesc pentru lipsa de gaz neon pentru microcipuri, paladiu pentru convertoare catalitice și minereu de nichel pentru bateriile cu ioni de litiu.

Mercedes a declarat că oprește producția la fabrica sa din Rusia și suspendă exportul de autoturisme și camionete către țară, după ce țările occidentale au impus sancțiuni țării în urma invaziei Ucrainei de către Rusia.

Fabrica producătorului auto de lângă Moscova construiește sedan și SUV-uri Clasa E.

Mercedes se alătură altor producători de automobile în oprirea activităților din Rusia, considerată odinioară o piață de creștere promițătoare pentru producătorii de automobile occidentali, dar acum izolat în mare măsură prin sancțiuni economice.

BMW a oprit producția la o fabrică din exclava rusă Kaliningrad și a suspendat exporturile de vehicule către țară.

Volkswagen a declarat că își suspendă afacerile din Rusia, inclusiv producția, până la o nouă notificare.

VW are unități de producție de vehicule în Kaluga și Nijni Novgorod.

Producătorul auto a declarat că nicio mașină de la mărcile Grupului VW nu va fi exportată în Rusia.