Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar putea începe astăzi vizita în Ucraina

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar putea începe astăzi vizita în Ucraina

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar putea începe vizita în Ucraina mai devreme. Cei doi lideri politici ar putea pleca în capitala Ucrainei chiar astăzi. Aceștia vor vorbi în fața paralamentarilor de la Kiev și vor avea discuții cu liderul Radei Supreme.

Cîțu și Ciolacu, vizită-fulger la Kiev. Cei doi lideri politice ar putea pleca de astăzi în Ucraina

Momentan nu se cunosc detalii cu privire la o posibilă întâlnire între Volodimir Zelenski și șefii celor două Camere. Potrivit surselor citate de Antena 3, se pare că reprezentanții care se ocupă de organizarea acestei plecări spun că încă se pun la punct detalii, având în vedere că în Ucraina siguranța nu este un punct forte.

Cei doi lideri politici doresc însă să existe și o întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, având în vedere că aproape toți marii oficiali europeni care au vizitat Kievul de la începutul acestei perioade de război au avut șansă să îl întâlnească pe șeful statului ucrainean.

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar pleca chiar din această noapte, pentru ca aceștia să ajungă la primele ore ale dimineții în capitala ucraineană. Se vehiculează că cei doi vor merge cu avionul până în Polonia, iar mai apoi să meargă cu trenul până în Ucraina, așa cum au făcut-o și ceilalți oficiali. Alături de cei doi politicieni români ar merge și președintele Parlamentului elvețian și președintele Parlamentului din Macedonia de Nord. Toți patru vor avea același traseu în Ucraina.

„Săptămâna viitoare o să fac o deplasare în Ucraina, unde o să avem o discuţii şi cu omologul meu din Ucraina, sperăm şi cu primul ministru şi cu preşedintele Ucrainei, să îi asigurăm că logistic România se pregăteşte atât pe zona umanitară, dar şi pe zona comercială, ca mărfurile din Ucraina să tranziteze România şi să meargă mai departe către statele civilizate, astfel încât activitatea economică să continue şi din Ucraina prin România.

„Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri din Europa, SUA și din lume la reconstrucția acestei țări. Acest lucru va necesita un efort concertat al României, în consultare și coordonare cu aliații noștri din UE și cu instituțiile comerciale globale. Și, bineînțeles, trebuie să includă consultări profunde cu Ucraina, care va avea nevoie de investiții enorme pentru a-și reconstrui propria economie și infrastructură devastate”, declarase Ciolacu, în urmă cu o săptămână.

 

Citește și:
Etichete: