Marcel Ciolacu, despre concedierile de la STB: „Solicitările angajaților, perfect legitime”

Marcel Ciolacu, despre concedierile de la STB: „Solicitările angajaților, perfect legitime”

Angajații Societății de Transport București au protestat, joi, între orele 13:00 -17:00, la sediul STB SA, din cauza concedierilor. Sindicaliștii sunt revoltați că peste 200 de șoferi au fost dați afară de companie, ca urmare a participării la greva din ianuarie, declarată ilegală de justiția din România chiar în ziua declanșării. Oamenii spun că este vorba de un abuz, motiv pentru care și-au strigat supărarea în stradă. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că solicitările manifestanților sunt perfect legitime.

Angajații STB, protest din cauza sutelor de concedieri

În ianuarie, sute de angajați ai STB au protestat în curtea instituției, nemulțumirea acestora fiind modul în care se desfășoară negocierile pentru condițiile de lucru și salarizare. Șoferii de pe mijloacele de transport în comun din Capitală au explicat că doresc o majorare salarială, pentru că a crescut rata inflației, explicând că nu au mai avut leafa mărită de trei ani. Totodată, au cerut „demisia” directorului Regiei de Transport București, Adrian Criț, din cauza lipsei de dialogul social.

Reacția lui Marcel Ciolacu privind nemulțumirile sindicaliștilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la protestul sindicaliștilor STB de joi, 5 mai, spunând că bucureștenii au nevoie de un transport public civilizat, „nu de vendete politice”. Potrivit președintelui Camerei Deputaților, solicitările angajaților Societății de Transport București sunt perfect legitime. Aceștia vor un parc auto corespunzător, care să asigure siguranța și confortul călătorilor, dar si condiții mai bune de muncă.

Președintele PSD face acuzații dure

În loc să se ocupe de cerințele subalternilor STB, directorii lui Nicușor Dan au dat afară peste 220 din oameni care au avut curajul să dezvăluie dezastrul din cadrul societății de transport bucureștene, acuză politicianul PSD.

„Bucureștenii au nevoie de un transport public civilizat, nu de vendete politice! În loc să se concentreze pe rezolvarea solicitărilor perfect legitime ale angajaților Societății de Transport București – parc auto corespunzător care să asigure siguranța și confortul călătorilor, dar si condiții mai bune de muncă, directorii lui Nicușor Dan au „rezolvat” problema dând afară peste 220 din oamenii care au avut curajul să arate public cât de mare este dezastrul din cadrul societății de transport bucureștene”, a menționat Marcel Ciolacu în mediul online.

Apel urgent la autorităților responsabile

Președintele PSD cere autorităților responsabile implicarea urgentă în rezolvarea situației angajaților STB, creată „de o administrație incompetentă, dar revanșardă”. Ciolacu este de părere că „răzbunarea nu rezolvă siguranța transportului zilnic a sute de mii de oameni și nici lipsa condițiilor decente de transport așteptate de locuitorii Capitalei”.

Citește și: