Marcel Ciolacu a fost ales președintele grupului PRO-America. Cine mai face parte din grup

Marcel Ciolacu a fost ales președintele grupului PRO-America. Cine mai face parte din grup

În ședința comună de marți, 3 mai, Parlamentul României l-a numit pe Marcel Ciolacu preşedinte al Grupului PRO-America, în timp ce fostul lider liberal Ludovic Orban, care a ocupat până acum această funcţie, a fost retras din structura Legislativului. În grupul de prietenie cu Statele Unite ale Americii au mai fost incluşi și alți politicieni.

Grupul PRO-America are un nou președinte

Parlamentul României a decis, în şedinţa comună de marţi, ca Marcel Ciolacu să fie preşedintele Grupului PRO-America, în timp ce fostul liberal Ludovic Orban, care a ocupat această funcţie până acum, a fost retras din structura Legislativului.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat desfiinţarea grupurilor parlamentare de prietenie cu Rusia şi Belarus, după ce PSD, PNL, USR şi UDMR şi-au retras membrii, dar şi ca urmare a adoptării, la nivelul Uniunii Europene, a unui pachet suplimentar de sancţiuni, din cauza războiului din Ucraina.

Marcel Ciolacu, ales liderul acestui grup din Parlament

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat preşedinte al Grupului PRO-America de către plenul comun al Parlamentului, cu 347 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi trei abţineri. În schimb, Ludovic Orban, care deţinea anterior această funcţie, a fost retras din structura Legislativului. În grupul de prietenie cu SUA au mai fost incluşi premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Senatului, Florin Cîţu, în calitatea lor de parlamentari.

Parlamentarii români au hotărât, marți, ca senatorii liberali Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu să facă parte din grupul PRO-America. De asemenea, a fost inclus și senatorul PSD, Radu Oprea.

Câte voturi a primit șeful PSD

Grupul PRO-America, înființat în mai 2021, de către Parlament, are un nou lider: Marcel Ciolacu. Pentru schimbarea structurii Legislativului, s-au înregistrat 347 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi trei abţineri.

Cine mai face parte din grupul prieteniei cu SUA

Potrivit hotărârii adoptate, din grupul prieteniei cu Statele Unite ale Americii mai fac parte din partea PSD – Adrian Chesnoiu, Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Alfred Simonis, Diana Tuşa, Titus Corlăţean, Vasile Dîncu, Gabriela Firea, Lucian Romaşcanu și Ana Maria Cătăuţă. PNL îi are în grup pe Sebastian Burduja, Laurenţiu Leoreanu, Gigel Ştirbu, Cristian Băcanu, Daniel Constantin, Roberta Anastase, Septimiu Bourceanu și Eugen Ţapu Nazare.

Reprezentanţii USR în acest grup au fost desemnați Dan Barna, Cosette Chichirău, Mihai Badea, Denisa Neagu, Monica Berescu, ai AUR – George Simion, Claudiu Târziu, Adrian Costea, ai UDMR – Rozalia-Ibolya Biro şi Lorand Antal, în timp ce Andi Grosaru vine din partea minorităţilor.

Citește și: