Marcel Ciolacu afirmă că România este pregătită să trimită arme în Ucraina, „dacă este nevoie”

Marcel Ciolacu afirmă că România este pregătită să trimită arme în Ucraina, „dacă este nevoie”

Şefii ambelor camere ale parlamentului României, care au vizitat recent Ucraina, au anunțat că este posibil ca țara noastră să trimită armament Kievului, în lupta cu rușii. „Niciun efort, chiar dacă include arme, nu trebuie ratat. Ucraina are nevoie de ajutor pentru reconstrucție și trebuie să i se acorde sprijin și pentru a se apăra”, a declarat, joi, Florin Cițu.

Marcel Ciolacu susține că suntem pregătiți să trimitem arme Ucrainei

Și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a spus, la sediul PSD, că România trebuie să fie pregătită legal, motivând că de aceea s-au făcut aceste deplasări la Kiev, pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei.

„Această conversație [despre arme] a avut loc, este normal; în primul rând, se cere un cadru legal și trebuie să ne uităm la evoluția din Ucraina. De aceea am mers [în Ucraina], să oferim mai mult ajutor, să lămurim anumite aspecte care puteau fi discutate doar personal și, dacă va fi necesar, România va lua această decizie. România trebuie să fie pregătită pentru un astfel de pas , atât din punct de vedere legislativ, cât și din punct de vedere politic. În opinia mea, România este pregătită”, a explicat liderul PSD.

„Are toată susținerea României”

Vineri, Marcel Ciolacu a comentat declarația lui Florin Cîțu potrivit căreia România ar trebui să facă mai mult pentru Ucraina și să susțină țara vecină cu armament.

„Ucraina are toată susținerea României, din toate funcțiile statului român”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.

Declarația lui Florin Cîțu a declanșat o serie de atacuri cibernetice

Despre trimiterea de muniții armatei ucrainene, subiect care a provocat un atac cibernetic al hackerilor, Marcel Ciolacu a subliniat că „România este pregătită, dacă este nevoie, atât legal, cât și moral, să facă acest pas. Totuși, nu există o decizie în sensul acesta”.

Vineri dimineață, grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacurile DOOS asupra anumitor instituții din România. Paginile de internet gov.ro, mapn.ro, cfrcalatori.ro și  OTP Bank au fost atacate cibernetic. Potrivit Killnet, cauza a fost declarațiile făcute de președintele Senatului, Florin Cîţu, privind trimiterea de armament Ucrainei.

Putin provoacă teroare

Președintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina în ceea ce acesta numește o „operațiune militară specială” pentru demilitarizarea și „denazificarea” țării, o afirmație respinsă de Statele Unite și alte țări occidentale ca pretext pentru război. Din cauză că nu a reușit să cucerească metropola Kiev și alte orașe mari ucrainene, Rusia și-a mutat forțele către sud și est.

Citește și: