Manifest. Ce a apărut pe un site de știri apropiat al guvernului rus. Totul s-a întâmplat chiar de Ziua Victoriei

Manifest. Ce a apărut pe un site de știri apropiat al guvernului rus. Totul s-a întâmplat chiar de Ziua Victoriei

Surpriză neplăcută pentru Vladimir Putin, chiar de Ziua Victoriei. Doi juranliști care lucrează la un site pro-Kremlin au publicat mai multe știri anti-război.

Lovitură pentru liderul de la Kremlin, de Ziua Victoriei. Ce au putut să facă doi jurnaliști

Conform The Guardian, știrile au fost scoase de pe platformă, însă pot fi accesate printr-un instrument de arhivă web. Jurnaliștii au scris pe site-ul Lenta.ru îl numesc pe Vladimir Putin ca fiind „un jalnic dictator paranoic” și îl acuză că poartă „cel mai sângeros război al secolului XXI”.

„Trebuia să o facem astăzi. Am vrut să amintim tuturor pentru ce au luptat cu adevărat bunicii noștri în această frumoasă Zi a Victoriei – pentru pace”, a scris jurnalistul Egor Polyakov.

Polyakov activează ca reporter pe sectorul economic la publicația Lenta. Acesta a spus că el și colega sa Alexandra Miroshnikova au publicat mai mult de 40 de articole care desființează Kremlinul și acțiunile venite din partea lui Putin desfășurate în Ucraina. Articolele au fost scoase de la publicare, însă pot fi accesate printr-un instrument de arhivă web.

Jurnaliștii riscă ani grei de închisoare, după publicarea celor 40 de articole anti-Kremlin. Mesajul transmis de aceștia către ruși

Printre știri se numără și: „Vladimir Putin a mințit în legătură cu planurile Rusiei în Ucraina”, „Armata rusă s-a dovedit a fi o armată de hoți și jefuitori”, „Rusia abandonează cadavrele trupelor sale în Ucraina.”, „Războiul ajută să fie ascunse mai ușor eșecurile economice” (un citat dintr-un discurs al lui Vladimir Putin). Putin trebuie să plece. A început un război fără sens și conduce Rusia în prăpastie.

Polyakov și Miroshkina au rostogolit în spațiul public o scrisoare personală pe site, în care îi îndemna pe cititori: „Nu vă fie teamă! Nu tăceți! Împotriviți-vă! Nu sunteți singuri, suntem mulți ca voi! Viitorul este al nostru!”.

Toate articolele erau însoțite de următorul mesaj: „Acest articol nu este în acord cu conducerea și, pentru publicarea lor, Administrația Prezidențială va sancționa publicația. Faceți rapid capturi de ecran înainte să fie șters”.

Jurnaliștiie riscă să facă până la 15 ani de închisoare.

Citește și: