Descinderi DNA la Primăria Capitalei. Mascații au intrat în clădire pentru percheziții

Descinderi DNA la Primăria Capitalei. Mascații au intrat în clădire pentru percheziții

Primăria Capitalei a fost percheziționată, miercuri dimineață. Procurorii DNA au descins la instituția condusă de Nicușor Dan. Potrivit primelor informații, anchetatorii vor să verifice mai multe angajări fictive din cadrul Primăriei Capitalei, potrivit Antena 3.

Descinderi DNA la Primăria Capitalei. Mascații au intrat în clădire pentru percheziții

Potrivit sursei citate, anchetatorii ar fi pătruns în biroul primarului Capitalei, iar apoi au percheziționat Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții.

La baza operațiunii demarată în această dimineață ar sta un dosar din 2014, ce are legătură cu schimburile de terenuri. În dosar ar fi fost mai mulți angajați ai Direcțiilor de Patrimoniu și Achiziții vizați. Anchetatorii au mers în cabinetul lui Nicușir Dan având în vedere că în arhiva cabinetului sunt sunt documente care au informații în această speță.

Procurorii vor duce toate documentele ridicate la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Cel mai probabil și angajații celor două direcții vor fi chemați la audieri pentru a da declarații.

Percheziții la Primăria Capitalei și la începutul lui 2022

De altfel, și la începutul acestui an anchetatorii au percheziționat sediul Primăriei Capitalei și alte două instituții din subordinea instituției.

„Fac o percheziţie. (…) Au ajuns la mine la birou. Mi-au spus că vor să facă o percheziţie. Am spus Bineînţeles. Eu trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine – eu fiind şeful instituţiei – ca să îmi spună că au un mandat de a ridica documente”, spunea Nicușor Dan, atunci.

Edilul Capitalei confirma pe atunci că este un dosar legat de departamentul de resurse umane.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2020 – 2021. În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate în municipiul Bucureşti. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a transmis atunci, DNA într-un comunicat de presă.

 

 

Citește și:
Etichete: