Mai multe explozii în orașul Belgorod din Rusia. Un depozit de muniție a luat foc

Mai multe explozii în orașul Belgorod din Rusia. Un depozit de muniție a luat foc

Mai multe explozii puternice au fost auzite, la primele ore ale dimineții de miercuri, în trei provincii rusești de la granița cu Ucraina, au declarat autoritățile, iar un depozit de muniție din provincia Belgorod a luat foc cam în același timp. Un oficial regional a dezvăluit că a fost trezit de sunetul deflagrației.

Explozii puternice în Belgorod, lângă granița cu Ucraina

Miercuri dimineață, mai multe explozii au fost auzite în orașul rus Belgorod, situat la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina. Guvernatorul regiunii a precizat că un depozit de muniții a luat foc în apropierea satului Staraya Nelidovka.

Pe aplicația Telegram, Viaceslav Gladkov a relatat că a fost trezit de sunetul unei explozii. Potrivit acestuia, în timp ce își redacta postarea pe rețeaua socială, a auzit alte trei bubuituri puternice. Ulterior, guvernatorul regiunii a afirmat că un depozit de muniție a luat foc într-o așezare rurală. Autoritățile investighează exploziile auzite în orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina.

Mai multe bubuituri peste noapte

„Pe la 03:35, m-am trezit din cauza unui sunet puternic, ca o explozie. În timp ce scriam acest mesaj, au mai auzit trei bubuituri”, a spus Gladkov, după cum a raportat TASS.

Oficialul rus a spus că niciun civil nu a fost rănit de incendiul care a izbucnit la o unitate militară din apropierea satului Staraya Nelidovka. Luna aceasta, Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu elicoptere un depozit de combustibil din Belgorod și că a deschis focul asupra mai multor sate din provincie.

„Nu au fost raportate victime în rândul populației civile”, a transmis oficialul.

Are un depozit de muniție

Într-un alt mesaj, Gladkov a clarificat că, potrivit datelor preliminare, un depozit de muniție a luat foc în apropierea satului Staraya Nelidovka. Acesta a adăugat că nu s-au înregistrat morți sau pagube rezidențiale.

Explozii au fost raportate anterior la Belgorod, la începutul acestei luni, când Rusia a susținut că două dintre elicopterele militare ale Ucrainei ar fi lovit un depozit de combustibil, rănind doi muncitori. Ucraina nu a confirmat, nici nu a infirmat responsabilitatea pentru niciunul dintre atacuri.

Moscova acuză Kievul

Provincia Belgorod se învecinează cu regiunile ucrainene Lugansk, Sumi și Harkov. Toate s-au confruntat cu lupte grele de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu două luni. Kremlinul a acuzat Kievul că a atacat cu elicoptere un depozit de combustibil din Belgorod și că a deschis focul asupra mai multor sate din provincie.

Citește și: