Rusia, reacție la exploziile din Transnistria. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Rusia, reacție la exploziile din Transnistria. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Moscova vine cu o primă reacție după ce mai multe incidente au avut loc în regiunea separatistă Transnistria. Reprezentanții de la Kremlin spun că acestea reprezintă motive de îngrijorare serioase și urmărește evenimentele.

Kremlinul vine cu prima reacție după incidentele din Tiraspol. Ce spun reprezentanții de la Moscova

Consiliul de Securitate al Transnistriei a luat măsuri imediate și a declanșat cod roşu de alertă teroristă timp de 15 zile. Autoritatea a declarat că vor fi înfiinţate puncte de control la intrarea în oraşele din regiune. De altfel, toate mașinile care intră în tmipul nopții în oraş vor fi verificate, iar pe timpul zilei vor fi percheziţionate aleatoriu, au mai transmis reprezentanții instituției.

Ministerul de Interne din Transnistria a anunţat că au avut loc explozii la două turnuri de comunicaţii, marţi dimineaţă, în localitatea Maiak din regiunea Grigoriopol, relatează deschide.md şi CNN.

”La primele ore ale zilei de 26 aprilie au avut loc două explozii în satul Mayak, raionul Grigoriopol: prima la ora 6:40 (ora locală) şi a doua la 7:05”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne, potrivit CNN.

O explozie uriașă a avut loc chiar în clădirea Ministerului Securității din Transnistria, luni după-amiază.

”Luni, în jurul orei 17:00, în clădirea Ministerului Securității de Stat al RMN, situat la intersecția străzilor Manoilov și Karl Marx, a avut loc o serie de explozii. Au fost sparte geamurile etajelor superioare. Din clădire iese fum.

Teritoriul din preajmă este încercuit de poliție. La fața locului se află un grup de investigații operative, geniști, pompieri, medici și specialiștii serviciilor situații excepționale. Potrivit informațiilor preliminare, atacul a fost efectuat cu aruncătoare de grenade. Nicio persoană nu a avut de suferit”, anunță serviciul de presă al MGB.

Maia Sandu a convocat de urgență o ședință a Consiliului Suprem de Securitate, după incidentele de la Tiraspol și a declarat că situația este tensionată și complexă, iar autoritățile vor dispune de măsuri imediate pentru ca securitatea să fie întărită.

”Am convocat Consiliul Suprem de Securitate pe tema incidentelor din Transnistria. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore în regiunea transistreană este o escaladare a tensiunilor. Vă amintesc că timp de mai multe săptămâni în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale. Au urmat exploziile de ieri, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol și explozia de la nodul de comunicații. Analizele noastre, la acestă oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean.”, a spus Maia Sandu.

Citește și:
Etichete: