25 apr. 2022 | 09:33

Rusia, zguduită de două incendii uriașe. Un depozit de petrol și o bază militară au luat foc

ULTIMA ORĂ
Rusia, zguduită de două incendii uriașe. Un depozit de petrol și o bază militară au luat foc

Federația Rusă este zguduită, luni dimineață, de două incendii majore. Un depozit de petrol și o bază militară au luat foc, stârnind afirmații că ucrainenii au lansat noi atacuri împotriva lui Vladimir Putin. Flăcările uriașe de la depozitul de petrol Druzhba din Briansk a fost văzut din tot orașul. Se crede că uzina era vitală pentru aprovizionarea armatei ruse în avântul de a prelua controlul asupra Donbasului. Regiunea Briansk se învecinează cu Ucraina, iar orașul se află la aproximativ 390 de kilometri de Moscova.

Noi incendii de proporții în Rusia

Un incendiu masiv are loc în orașul rusesc Briansk, în urma exploziilor la un depozit de stocare a petrolului. Un al doilea incendiu neconfirmat a fost raportat la o bază militară din zona în care se află arsenalul 120 al Direcției principale de rachete și artilerie. Se pare că rezervoarele de petrol au luat foc în jurul orei 2 dimineața, ora locală. Focul violent și fumul gros  de la depozitul de petrol Druzhba din Briansk a fost văzut de la mare depărtare.

Oamenii au fost evacuați

Regiunea Briansk se învecinează cu Ucraina, iar orașul se află la aproximativ 390 de kilometri de Moscova. Locuitorii au fost evacuați din locuințele aflate în vecinătatea depozitului de petrol care ardea.

Sateliții NASA care urmăresc incendiile arată flăcări la coordonatele care corespund unei instalații Rosneft, la aproximativ 110 kilometri nord de granița cu Ucraina. Anton Gerașcenko, consilier al Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne, a precizat că oamenii care locuiesc în apropierea depozitului de petrol sunt evacuați.

Flăcări uriașe la o bază militară din Briansk

De asemenea, incendiu a fost semnalat și la o bază militară, dar nu a fost confirmat de autoritățile rusești. Ministerul Rusiei pentru Situații de Urgență a postat inițial detalii despre un incendiu în zonele unității militare de pe bulevardul Moskovsky, apoi l-a șters, notează Daily Mail. Însă, canalul de Telegram al Voenny Osvedomitel a raportat că cel de-al doilea incendiu a avut loc probabil la cel de-al 120-lea arsenal al Direcției principale de rachete și artilerie.

Un depozit de petrol ar fi fost atacat de ucraineni

Rezervoarele de petrol au luat foc la depozitul din Briansk, a informat Agenția de presă TASS. Primele intervenții ale pompierilor au loc la fața locului.

„Ministerul pentru Situații de Urgență a confirmat că a avut loc un incendiu”, a declarat biroul de presă al guvernului. — Există, de asemenea, o confirmare că este vorba despre rezervoarele de combustibil.

Zelenski, mesaj transmis în Duminica Paștelui

Vestea vine după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre speranță și victorie în timpul unui discurs susținut în Duminica Paștelui. Stând în vechea catedrală Sf. Sofia, liderul de la Kiev a afirmat că „sărbătoarea cea mare de astăzi ne oferă o mare speranță și credință neclintită că lumina va birui întunericul, binele va învinge răul, viața va învinge moartea și, prin urmare, Ucraina va învinge cu siguranță!”.