Lukașenko acuză Polonia și NATO că vor să anexeze teritorii din Ucraina

Lukașenko acuză Polonia și NATO că vor să anexeze teritorii din Ucraina

Șeful de stat al Belarusului vine cu acuzații grave. Aleksandr Lukaşenko spune că Polonia şi NATO intenţionează să „dezmembreze” Ucraina. Acesta este convins că ucrainenii vor cere ajutorul Rusiei şi Belarusului, la un moment dat.

Președintele Belarusului, acuzație gravă. Ce spune Lukașenko de NATO

Pe de altă parte, Lukașenko e convins că Polonia şi NATO că vor să anexeze teritorii din Ucraina.

„Ceea ce ne îngrijorează este că polonezii şi NATO sunt dispuşi să intervină şi să ajute la acapararea vestului Ucrainei, aşa cum a fost înainte de 1939, vor să dezmembreze Ucraina”, a afirmat Aleksandr Lukaşenko.

Alekandr Lukaşenko a mai adăugat, în timpul întâlnirii în oraşul rus Soci cu preşedintele Vladimir Putin, că va veni timpul când oficialii ucraineni vor trebui să ceară susţinerea Rusiei şi Belarusului pentru recuperarea teritoriilor. Liderul belarus nu a venit mai multe informații despre afirmația lui, dar în trecut Kremlinul a sugerat că Polonia ar putea încerca că pună mâna pe mai multe regiuni istorice care au trecut la Ucraina. Varşovia a respins aceste acuzaţii. Polonia este unul dintre principalii susţinători ai Administraţiei Volodimir Zelenski, în contextul războiului dintre Ucraina şi Rusia.

Totodată, cei doi lideri au făcut glume pe seama sancțiunilor impuse de Occident și despre faptul că Putin ar fi vinovat pentru dezastrul economiei globale. Liderul de la Kremlin i-a spus lui Aleksandr Lukaşenko, că economia Rusiei merge bine, chiar dacă Occidentul depune eforturi ca Moscova să fie strânsă cu ușa.

Președintele Belarusului a declarat că sancțiunile au dat celor două state impulsul de a se concentra pe autodezvoltare și că elitele Occidentului s-au înșelat cu privire la cauzele problemelor lor economice.

„În ceea ce privește economia, le datorăm mulțumiri (țărilor din Occident), pentru că ne-au dat un astfel de impuls către propria noastră dezvoltare. Ceea ce se întâmplă la el este peste așteptări… Au primit inflație, dar adevărul este că -Putin este de vină-.Putin este de vină pentru toate”, i-a spus Lukașenko lui Putin, care a zâmbit și l-a aprobat.

”Vom avea o discuție serioasă cu ei”, a spus Putin.

Citește și: Polonia a reziliat acordul cu Rusia pentru furnizarea gazelor naturale. Varșovia a refuzat plata în ruble

 

Citește și:
Etichete: