23 mai 2022 | 18:06

Cum a supraviețuit Vladimir Putin unei tentative de asasinat în urmă cu puțin timp. Dezvăluirile unui înalt oficial de securitate

ULTIMA ORĂ
Cum a supraviețuit Vladimir Putin unei tentative de asasinat în urmă cu puțin timp. Dezvăluirile unui înalt oficial de securitate

Președintele rus ar fi fost ținta unui asasinat, de care a scăpat fără probleme. Anunțul a fost făcut de unul dintre cei mai înalți oficiali ai Kremlinului.

Liderul de la Kremlin, la un pas să fie asasinat. Ce spun sursele de la Moscova

Se pare că tentativa a avut loc chiar după începutul războiului, potrivit anunțului făcut de Kirilo Budanov, șeful direcției serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării ucrainean, care a făcut declarația pentru o publicație locală din Ucraina.

Astfel, potrivit sursei citate, Vladimir Putin ar fi fost atacat de mai mulți indivizi din zona Caucazului, iar tentativa ar fi avut loc în urmă cu două luni. Până în prezent, nu au fost prezentante dovezi, iar agențiile de presă nu au putut verifica din surse indepentente informațiile.

„A existat o tentativă de asasinare a lui Putin. El chiar a fost atacat, se spune de către reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație secretă. A fost o tentativă absolut nereușită, dar chiar s-a întâmplat. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. Repet, această tentativă a fost nereușită. Nu a existat nicio publicitate în legătură cu acest eveniment, dar a avut loc”, a declarat Kirilo Budanov, potrivit Sky News.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii rusești Kaliningrad, a ”scăpat porumbelul” în programul de propagandă Rossiya 24. Anton Alikhanov spue că situația economică din regiunea sa este nefavorabilă din cauza războiului. Anunțurile oficialului au fost întrerupte de Vladimir Putin. Potrivit spuselor lui Putin, Alihanov a făcut două greșeli de propagandă: a numit războiul război și a recunoscut că este nefavorabil. Putin a răspuns că „operațiunea militară specială din Donbas” nu are nicio legătură cu ceea ce spunea Alikhanov.

Citește și: Zelenski a semnat legea: Persoanele care sprijină războiul dus de Rusia rămân fără averi și bunuri