27 mart. 2022 | 15:33

George Simion, desemnat președinte al AUR. Câte voturi a primit

ULTIMA ORĂ
George Simion, desemnat președinte al AUR. Câte voturi a primit

Politicianul George Simion a fost ales, duminică, 27 martie, președinte AUR, cu 784 de voturi. Dănuț Aelenei, rivalul său, a strâns doar 38 de voturi. În total, au fost 832 de buletine, 10 au fost anulate. Până în prezent, Alianța pentru Unirea Românilor a fost coordonată de George Simion și Claudiu Târziu (conducere bicefală). Contracandidatul său este un deputat din Constanța.

George Simion, reales președinte AUR

În cadrul Congresului extraordinar al AUR organizat duminică, 27 martie, George Simion a fost desemnat preşedinte al partidului. S-au înregistrat 784 de voturi în favoarea moţiunii politicianului român.

„O să avem un singur preşedinte, o să avem o conducere care a fost validată pe parcursul acestor doi ani şi sunt convins că vom avea rezultate mult mai bune”, a declarat George Simion înainte de începerea congresului AUR.

Moţiunea lui Simion – „România bogată: creştină şi democrată”

Pentru funcţia de preşedinte al partidului AUR au candidat George Simion, cu moţiunea „România bogată: creştină şi democrată”, şi Dănuţ Aelenei, cu proiectul electoral „Mai multă democraţie”. Deputatul constănțean a strâns doar 38 de voturi.

Echipa lui George Simion, prezentă la Congres, a fost alcătuită din Claudiu-Richard Târziu (preşedinte CNC), Sorin Lavric (preşedinte Senat AUR), Marius-Dorin Lulea (prim-vicepreşedinte), Cristian David (secretar general), Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu (vicepreşedinţi) etc.

Politicianul român nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024

George Simion a profitat de această ocazie electorală pentru a spune că nu doreşte să fie candidatul AUR la scrutinul prezidenţial din anul 2024, deşi mulţi îl încurajează în acest sens.

„Nu vreau eu să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale pentru că AUR, prin candidatul pe care-l va sprijini, va trimite pe cineva în turul doi, împotriva candidatului sistemului, şi vreau să mă asigur de faptul că vom trimite în turul doi de alegeri în 2024 pe omul care câştigă aceste alegeri”, a afirmat Simion.

Reuniunea AUR a avut loc începând cu ora 12:00, în sala „Alexandru Ioan Cuza” din Palatul Parlamentului (Bucureşti).

Ce obiective are Alianța pentru Unirea Românilor

Ferm convins că va câștiga alegerile, George Simion a declarat, vineri, 25 martie, că următorul pas al AUR va avea drept scop să găsească „oameni capabili” pentru funcții înalte.

„Trebuie să venim cu soluții concrete, nu veșnicele programe de guvernare care nu sunt implementate în România, ci sunt doar anunțate în campaniile electorale”, a explicat președintele Alianței pentru Unirea Românilor.

Cum își motivează candidatura Dănuț Aelenei

Deputatul AUR de Constanța, Dănuț Aelenei, a afirmat, vineri seară, 25 martie, pentru Libertatea, că a decis să candideze la alegerile din 27 martie deoarece „în partidul AUR trebuie să existe ideea de democrație”. În plus, nu voia să se repete situația dinainte de Revoluție, când Nicolae Ceaușescu a candidat singur „la al XIV-lea Congres”.

Citește și De ce este nociv extremismul: ce spune istoria și ce am învățat noi din greșelile trecutului