Lovitura zilei pentru Banca Transilvania: a venit de la Bursă, dar semnalizează o problemă mai gravă

Lovitura zilei pentru Banca Transilvania: a venit de la Bursă, dar semnalizează o problemă mai gravă

Banca Transilvania continuă să fie cea mai puternică și populară bancă de pe meleaguri mioritice, dar asta nu înseamnă că nu întâmpină probleme sau nu face probleme pentru acționarii din spate. S-a întâmplat chiar la începutul acestei săptămâni.

BVB sau Bursa de Valori București nu a început foarte bine săptămâna. S-au înregistrat deprecieri masive la mai multe acțiuni, în parte și din pricina semnalelor venite de peste ocean. Până și Banca Transilvania a căzut victimă a faptului că indicele S&P 500 de la New York Stock Exchange a atins un minim cu puțin peste reperul de 4000 de puncte. Ca să înțelegi mai bine gravitatea situației actuale, poți să te gândești că principalul indice american a scăzut sub valorile panicate consemnate la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Banca Transilvania, în jos, pe bursă

Realitatea îngrijorătoare venită din piețele internaționale s-a resimțit în primul rând la nivelul acțiunilor bancare. În consecință, în prima zi a săptămânii, Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 2,17%, până la prețul de 2,2500 lei/acțiune, în contextul unei activități de 13,55 milioane lei, reprezentând 41,99% din rulajul de 32,27 milioane lei (6,52 milioane euro) al pieței de acțiuni, conform Profit.ro.

Cu un fenomen similar s-au confruntat și titlurile grupului austriac Erste (EBS), scăderea fiind de 2,98% în acord cu fluctuațiile similare de pe piața bursieră de la Viena. Un pic mai roz a fost situația titlurilor BRD Groupe Societe Generale (BRD). Acestea din urmă au scăzut cu 0,49% sub referință, la prețul de 16,38 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 2,23 milioane de lei.

Singurele care au avut de câștigat ieri, în prima zi de tranzacționare a noii săptămâni, au fost acțiunile din spatele Fondului Proprietatea (FP), o creștere de 0,74% până la prețul de 2,0450 lei pe acțiuni, după ce s-au bucurat de transferuri de 2,96 milioane de lei. Celelalte au fost titlurile OMV Petrom (SNP) cu tranzacții de 2,15 milioane de lei și o creștere de 0,64% până la prețul de 0,47 lei/acțiune.

Citește și: