Banca Transilvania dă de pământ cu toată concurența: acum poate spune că are toate băncile la picioare

Banca Transilvania dă de pământ cu toată concurența: acum poate spune că are toate băncile la picioare

Banca Transilvania, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul bancar românesc, dă o lovitură de imagine întregului sistem, odată cu publicarea noului său raport financiar. Performanțele economice ale instituției sunt de-a dreptul remarcabile, într-o perioadă marcată de atât de multă instabilitate pe piețele financiare globale.

Banca raportează că, pe primul trimestru din acest an, a reușit să înregistreze la nivelul întregului Grup BT un profit net consolidat evaluat la 400,33 milioane lei. Din această sumă, 307,52 milioane lei reprezintă strict profitul băncii aferent primei părți a lui 2022, după cum se arată în documentul oficial.

Banca mai transmite că a înregistrat și o creștere a creditării, ceea ce a adus un venit net din dobânzi mai mare cu 22%. Și activitatea a crescut, iar acest lucru s-a transformat într-o majorare a venitului net din taxe şi comisioane. Pentru cel din urmă caz, se consemnează o evoluție cu 21%.

anunt-banca-transilvania

Zeci de mii de români au luat credite de la BT, de la începutul anului

Conform raportului efectuat de bancă, portofoliul instituției este unul extrem de bogat. Așa se face că, în primul trimestru al acestui an, Banca Transilvania a acordat aproape 63.000 de credite. Valoarea totală a acestora se ridică la 6,357 miliarde lei. Prin comparație cu primul trimestru al anului precedent, BT înregistrează o creștere cu 61%. De asemenea, soldul de credite a înregistrat un avans de 2,5 miliarde lei (plus 5% faţă de finele anului trecut).

„România a început anul plin de incertitudini şi mai provocator ca oricând. 2022 a venit cu turbulenţe macroeconomice, cu o situaţie geopolitică regională complicată, creşteri de preţuri şi probleme logistice. În acest context, Banca Transilvania a dovedit că poate susţine, indiferent de context, planurile clienţilor săi, atât prin finanţări care au crescut, cât şi prin investiţii în tehnologie. Activitatea şi veniturile băncii sunt peste estimări şi peste buget, iar rezultatul net este în linie cu bugetul. Ne bucură că românii şi-au continuat planurile, iar BT a crescut susţinut creditarea şi operaţiunile”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

În cele din urmă, reprezentanții BT mai raportează o performanță și în privința cardurilor emise. S-a ajuns, după primul trimestru, la un total de 4,8 milioane de carduri emise, dintre care peste 570.000 sunt carduri de credit.

Citește și: