Lovitura zilei pentru amatorii de Bitcoin: ”Pentru 25 de dolari, nu i-aș vrea”, insistă Warren Buffett

Lovitura zilei pentru amatorii de Bitcoin: ”Pentru 25 de dolari, nu i-aș vrea”, insistă Warren Buffett

Warren Buffett este în mod constant unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, în parte datorită abilităților sale deosebite de a face investiții. Tocmai din acest motiv, când se aruncă la niște afirmații agresive despre Bitcoin, oamenii tind să ia aminte.

Warren Buffett are o lungă istorie când vine vorba de atacuri la adresa Bitcoin în particular și a amatorilor de criptomonede în general. Cel mai recent set de declarații pe marginea subiectului a fost confirmat de Markets Insider și asociază o sumă infimă celor mai valoroase criptomonede din lume. În mod previzibil, cei care tranzacționează criptoactive nu vor fi mulțumiți de ce se întâmplă.

Bitcoin, valoare zero pentru Warren Buffett

„Dacă mi-ai spune că deții toți bitcoinii din lume și mi i-ai oferi pentru 25 de dolari, nu i-aș vrea”, a declarat Buffett la Adunarea Generală a Acționarilor Berkshire Hathaway ce a avut loc sâmbătă. Miliardarul și-a continuat atacul cu câteva întrebări retorice precum ”Ce să fac cu ei?”.

Dintr-un punct de vedere, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, de fapt, și-a reiterat poziția potrivit căreia moneda digitală nu valorează nimic pentru că nu produce nimic. Întreaga sa valoare se bazează pe faptul că o altă persoană ar fi dispusă să plătească mai mult decât cumpărătorul inițial.

„Are ceva magic dar oamenii au atașat magie de multe lucruri”, a mai spus Buffett despre bitcoin, comparând moneda cu o companie de asigurări care se prezintă drept o minune tehnologică.

La 91 de ani, miliardarul nu a făcut acum decât să-și continue manifestările de reticență față de criptoactive, unele mai agresive decât altele. Ca referință, în trecut, s-a aruncat chiar la a afirmat că sunt ”otravă pentru șobolani la pătrat”.

„Criptomonedele practic nu au nicio valoare și nu produc nimic. Ele nu se reproduc, nu îți pot scrie un cec, nu pot face nimic și ceea ce speri e că va veni cineva care îți va plăti mai mulți bani pentru ele mai târziu dar apoi acea persoană are problema. În termeni de valoare: zero”, afirma el într-un interviu acordat televiziunii americane CNBC în februarie 2020.

Citește și: