Cât costă să stai la masă cu miliardarii planetei: cum poți obține sfaturi de la Warren Buffett

Cât costă să stai la masă cu miliardarii planetei: cum poți obține sfaturi de la Warren Buffett

Licitarea unui loc la masă cu un miliardar nu este o practică nouă, iar Warren Buffett are o lungă istorie din acest punct de vedere. Din păcate pentru doritori, sumele din spate sunt astronomice, chiar dacă sunt de fiecare dată donate pentru o cauză nobilă.

Având o vârstă destul de avansată, Warren Buffett va organiza în acest an pentru ultima dată un prânz la licitație cu el. Acesta va avea loc la un steak house foarte apropiat de sufletul unuia dintre cei mai bogați oameni ai planetei, este vorba de Smith & Wollensky. Conform datelor obținute de The Wall Street Journal pe marginea subiectului, câștigătorul licitației va avea posibilitatea să stea de vorbă cu CEO-ul fondului de investiții Berkshire Hathaway.

Nu este prima oară când se întâmplă

Nu mai puțin de 34 de milioane de dolari s-au strâns din prânzurile anuale cu Warren Buffett. Evenimentul este intitulat Power of One, iar banii sunt strânși sunt donați unei organizații din California dedicată oamenilor fără adăpost. Cea mai recentă licitație caritabilă de acest gen a avut loc în 2019, următoarele ediții fiind anulate din cauza pandemiei. La acea vreme, suma oferită a fost de 4,6 milioane de dolari pentru un prânz cu unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Atunci s-a stabilit un nou record, în contextul în care anteriorul record a fost de 3,46 milioane, stabilit în 2016.

Motivul pentru care această ediție a fost anunțată ca fiind ultima s-ar putea să aibă legătură cu faptul că Warren Buffett urmează să împlinească 92 de ani în august 2022.

Licitația online, organizată de eBay cu o ofertă minimă de deschidere de 25.000 de dolari, se va deschide pentru licitații duminică, 12 iunie, și se va încheia 5 zile mai târziu. Câștigătorul poate aduce până la șapte oaspeți să ia masa cu Buffett la Smith & Wollensky în New York, unul dintre restaurantele preferate ale CEO-ului Berkshire Hathaway.

Citește și: