25 iul. 2022 | 06:30

Lovitura săptămânii pentru Bill Gates: părea imposibil în urmă cu câțiva ani

ACTUALITATE
Lovitura săptămânii pentru Bill Gates: părea imposibil în urmă cu câțiva ani

Până nu demult, Bill Gates a fost cel mai bogat om al planetei. Între timp, averea sa s-a mai diminuat, în parte din cauza eforturilor sale filantropice, în parte din cauza afacerilor semnificativ mai profitabile ale concurenților săi. Chiar și așa, nu părea posibil ce s-a întâmplat în ultimele zile.

În 2022, Bill Gates a fost al patrulea cel mai bogat om din lume, precedat de Elon Musk, Bernard Arnault și Jeff Bezos. Din păcate, co-fondatorul Microsoft tocmai a căzut pe poziția a cincea în top, din cauza unui om de afaceri indian, Gautam Adani, ilustrat în imaginea de mai jos.

Gautam_Adani

Gautam Adani, al patrulea cel mai bogat om din lume

Cine este Gautam Adani, cel care i-a luat locul lui Bill Gates

Conform indexului în timp real realizat de Forbes, Bill Gates nu mai este al patrulea cel mai bogat om din lume. În vârstă de 60 de ani, omul de afaceri Gautam Adani i-a luat locul. Averea acestuia din urmă a ajuns la 115,5 miliarde de dolari în ultimele zile, eclipsândul pe filantropul american a cărui avere gravitează în jurul cifrei de 104,6 miliarde de dolari.

Este important de reținut că Adani nu este singurul indian din top 10. Mukesh Ambani, cu o avere de 90 de miliarde de dolari, se află pe poziția a zecea în topul Forbes. Elon Musk, în schimb, deși este asociat cu mai multe scandaluri și procese, este în continuare pe prima poziție a clasamentului, cu o avere estimată la 235,8 miliarde de dolari.

Gautam Adani este cunoscut mai ales pentru afacerile sale din domeniul comerțului și transporturilor. În ultimii ani s-a axat masiv pe energia verde, dar are în portofoliu și mai multe mine. ”Câteva dintre acțiunile grupului Adani au crescut cu mai mult de 600% în ultimii doi ani, pe baza pariurilor sale cu energia verde și infrastructură, în timp ce premierul Mody caută să reînvie economia de 2,9 trilioane de dolari și să respecte ținta Indiei de a devenit neutră din prisma emisiilor de carbon până în 2070.”, au atras atenția cei de la Bloomberg când Adani l-a depășit pe Ambani ca cel mai bogat om din Asia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele