CV-ul lui Bill Gates de acum jumătate de secol vine cu o lecție importantă: de ce este ciudat

CV-ul lui Bill Gates de acum jumătate de secol vine cu o lecție importantă: de ce este ciudat

Bill Gates a scris câteva pagini importante din istoria calculatoarelor personale, din poziția de co-fondator Microsoft. Tocmai din acest motiv, în momentul în care l-a pălit melancolia și și-a postat vechiul CV pe internet, abilitățile sale de acum jumătate de secol sunt cu atât mai fascinante.

Într-o postare făcută pe LinkedIn în weekend, fostul CEO Microsoft a publicat CV-ul pe care îl avea în urmă cu 48 de ani. La momentul respectiv, Bill Gates încă nu părăsise Harvard înainte de absolvire, ci se afla în primul an de facultate. Chiar și așa, fiind pasionat de tehnologia informației, dobândise abilități importante.

Lecția de optimism și melancolie de la Bill Gates

”Indiferent dacă ești un tânăr absolvent sau ai renunțat la facultate, sunt convins că CV-ul tău arată mai bine decât al meu de acum 48 de ani”. Acesta este mesajul care însoțește imaginea cu CV-ul ce pare bătut la mașina de scris acum aproape jumătate de secol.

Ca particularități interesante ce pot fi desprinse din acest CV al unui student în primul an la Harvard, merită avute în vedere înălțimea și greutatea. Detaliile fizionomice nu doar că nu mai fac parte dintr-un CV în 2022, dar nu cred că și-ar permite nimeni să întrebe așa ceva. Având în vedere fascinația pentru litigiu a oamenilor, chiar și în România, nu ar fi o surpriză ca un posibil angajator să te întrebe câte kilograme ai, doar ca să fie dat în judecată pentru o formă de agresiune emoțională. În orice caz, la acea vreme, Gates avea 1,77 metri și 59 de kilograme.

Tot ca diferențe culturale, deși salariul pe care îl are afișat Bill Gates este de 12.000 de dolari, merită avut în vedere că în SUA și multe alte țări din lume, referința salarială se face anual, nu pe lună ca în România. Astfel, de fapt, el avea un salariu de 1000 de dolari la acea vreme.

CV Bill Gates
CV Bill Gates