26 mai 2022 | 08:50

Lovitura pentru Elon Musk la care nu se aștepta nimeni: a pierdut o avere și o distincție importantă

ACTUALITATE
Lovitura pentru Elon Musk la care nu se aștepta nimeni: a pierdut o avere și o distincție importantă

Ce mai bogat om din lume este semnificativ mai puțin bogat în 2022. Elon Musk a fost lovit de consecințele mai multor decizii neinspirate, cumulate cu pierderi înregistrate de Tesla și SpaceX.

Elon Musk era singurul om din lume cu o avere evaluată undeva peste 200 de miliarde de dolari. Nu este foarte clar dacă respectiva premieră sau distincție era foarte importantă pentru CEO-ul Tesla și SpaceX, dar oricum a pierdut-o între timp. În continuare este cea mai bogată persoană, dar s-ar putea să fii uimit când afli cât a pierdut, peste noapte.

Elon Musk, semnificativ ”mai sărac”

Elon Musk a pierdut într-o singură zi, marți, nu mai puțin de 5,4% din avere, este vorba de 11,1 miliarde de dolari. Astfel, din acest moment, trebuie să se ”rezume” la 193 de miliarde, cum mult sub cele 200 de miliarde cu care se lăuda în urmă cu ceva timp.

Motivul pierderilor financiare semnificative ține de scăderea importantă a evaluării acțiunilor Tesla. Ca referință, de la începutul acestui an, acestea au fost de 41%. În consecință, capitalizarea pe piață a Tesla a scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari, după ce Musk a anunțat în aprilie că a cumpărat Twitter, o tranzacție care, de altfel, nici până la această oră nu s-a finalizat.

Tot la capitolul decizii neinspirate cu consecințe financiare dezastruoase, pe 13 mai, Elon Musk a anunțat că revine asupra deciziei de achiziție a Twitter, dar nu renunță, ci ”o suspendă”. Mai mulți analiști sunt de părere că nivelul de incertitudine din deciziile miliardarului au avut, în mod inevitabil, consecințe și asupra valorii acțiunilor Tesla, dar și a SpaceX. Cu cât va continua mai mult timp să se ferească să ia decizii, cu atât va pierde sume din ce în ce mai fabuloase.

Ca referință, doar în 2022, Elon Musk a mai ieșit de două ori din clubul cu un singur membru al bogaților cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari, odată în februarie și a doua oară în martie. Doar în 2022, conform statisticilor Bloomberg, averea sa a scăzut cu 78 de miliarde de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele