Tesla nu are parte de o pauză: cel mai nou stres pentru Elon Musk

Tesla nu are parte de o pauză: cel mai nou stres pentru Elon Musk

Autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță analizează acum peste 30 de incidente care implică Autopilot.

Un accident recent al Model S care a ucis trei persoane a declanșat o altă anchetă federală asupra sistemului Autopilot al Tesla, a raportat The Wall Street Journal. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) desfășoară ancheta și a declarat că analizează în prezent peste 30 de incidente care implică pilotul automat al Tesla.

Accidentul a avut loc pe 12 mai în Newport Beach, pe banda Mariners Mile, potrivit Orange County Register. Se pare că vehiculul electric a lovit o bordură și a intrat în echipamente de construcții, ucigând toți cei trei ocupanți. De asemenea, trei muncitori în construcții au ajuns la spital cu răni care nu pun viața în pericol. Poliția a refuzat să spună dacă pilotul automat al Tesla a fost implicat.

Nu se termină problemele

Tesla este unul dintre numeroșii producători de automobile care au lansat sisteme de asistență pentru șofer de Nivel 2, concepute pentru a ușura treburile de conducere. Aceste sisteme sunt departe de a fi complet autonome (Nivelul 4 sau 5), iar Tesla le instruiește în mod special șoferilor să acorde atenție drumului și să țină mâinile pe volan.

NHTSA a declarat în august anul trecut că deschide o investigație asupra Autopilot în urma a 11 accidente cu vehicule de prim intervenție parcate din 2018, care s-au soldat cu 17 răniți și un deces.

NHTSA în sine a fost criticată de National Transportation Safety Board (NTSB) pentru că nu se asigură că producătorii de automobile includ caracteristicile de siguranță potrivite în vehiculele lor autonome de nivelul 2. Președintele NTSB, Jennifer Homendy, a numit utilizarea de către Tesla a termenului „Full Self-Driving” pentru cel mai recent sistem Autopilot „înșelătoare și iresponsabilă”, spunând „în mod clar, a indus în eroare numeroși oameni să folosească și să abuzeze tehnologia”.

Citește și:
Etichete: