30 nov. 2022 | 07:57

Lovitura dimineții pentru ucrainieni vine de la Elon Musk: nu se aștepta nimeni să se întâmple asta cu internetul în război

ACTUALITATE
Lovitura dimineții pentru ucrainieni vine de la Elon Musk: nu se aștepta nimeni să se întâmple asta cu internetul în război

Într-o perioadă foarte dificilă pentru ucrainieni, Elon Musk a făcut un anunț care va costa foarte scump țara invadată de ruși. Totul pleacă de la conexiunea la internet prin Starlink oferită de miliardar.

Începând cu 29 decembrie 2022, peste aproximativ o lună, cel mai bogat om al planetei va mări semnificativ tariful conexiunii la internet pentru oamenii din Ucraina. Abonamentul lunar la Starlink se va scumpi de 60 la 75 de dolari. Este important de reținut că această majorare nu vizează în mod exclusiv ucrainienii, ci se petrece și în alte țări, tot de la aceeași dată.

Ucraina, taxată agresiv pe timp de război

Utilizatorii din Ucraina ai internetului prin satelit Starlink au fost informați că li se vor majora tariful printr-un email. Fără niciun fel de intervenție din partea lor, începând cu data de 29 decembrie, vor plăti 75 de dolari în loc de 60 de dolari pentru abonamentul la internet. În moneda locală, discutăm de un salt până la 2800 UAH.

Ca pachetul să fie complet, cei care nu au internet de la Starlink dar se gândeau să-și cumpere, vor plăti mult mai multe pe echipamentele necesare instalării. Practic, prețul investiției inițiale a sărit de la 600 la 700 de dolari, în situația în care îți dorești o conexiune rapidă la internet prin satelit.

Această lovitură dureroasă pentru oamenii din Ucraina vine după ce, la șapte luni de la începerea invaziei, compania lui Elon Musk a redus prețul internetului prin satelit atât în țara cu pricina, cât și în alte câteva teritorii. La acea vreme, discutam de un discount de aproximativ 40%, de la 100 la 60 de dolari. Prețurile de acum sunt revizuite ca o consecință a crizei financiare globale și a inflației accelerate.

Pentru mai multe detalii despre oferta Starlink și prețurile actualizate, poți accesa pagina web a companiei la Starlink.com. Dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului, în România, costul unui abonament este de 230 de lei, în timp ce hardware-ul pe care îl achiziționezi doar la început este de 2400 de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele