28 nov. 2022 | 13:55

Lui Elon Musk nu îi este frică de nimeni și de nimic: ce i-a transmis un senator, recent

ACTUALITATE
Lui Elon Musk nu îi este frică de nimeni și de nimic: ce i-a transmis un senator, recent

Senatorul american Ed Markey cere Congresului să adopte o nouă legislație pentru a controla companiile Big Tech, după ce Elon Musk a ignorat o solicitare, în dulcele stil clasic.

Elon Musk a putut răspunde la tweet-urile mele, dar nu a răspuns la scrisoarea mea până la termenul limită de ieri și nu a răspuns la întrebările de bază despre verificarea Twitter”, a scris Markey, pe Twitter, sâmbătă.

„Congresul trebuie să pună capăt erei eșecului auto-reglementării Big Tech și să adopte legi care pun siguranța utilizatorilor peste capriciile miliardarilor”, a mai scris acesta.

Elon Musk a avut termen până pe 25 noiembrie să răspundă unei scrisori pe care senatorul i-a trimis-o pe 11 noiembrie, cu privire la funcția de verificare a contului cu plată a Twitter.

Modul în care funcționează Twitter Blue, motiv de nemulțumire: ce i s-a reproșat lui Elon Musk

Lansarea inițială a noului Twitter Blue i-a avantajat pe troli să folosească serviciul pentru a uzurpa identitatea celebrităților, politicienilor și celor mai importante companii.

Markey i-a trimis lui Musk o listă de întrebări despre lansare, după ce The Washington Post a creat un cont „verificat”, pentru a demonstra evidentul. La o zi după ce Markey a distribuit o copie a scrisorii pe Twitter, Musk l-a atacat pe senator.

Senatorul a fost, la rândul său, victima unei asemenea practici.

„Poate că se datorează faptului că id-ul tău real sună ca o parodie”, a scris Musk pe Twitter.

Este greu de spus dacă apelul senatorului se va traduce în acțiuni legislative, însă.

Elon Musk a părut să răspundă la cel puțin una dintre întrebările lui Markey când a anunțat, vineri, noul sistem de verificare al Twitter.

Cea mai recentă funcție a programului va include autentificare manuală și semne colorate diferit pentru fiecare dintre tipurile de utilizatori. „Cecul auriu pentru companii, cecul gri pentru guvern, albastru pentru persoane fizice (celebrități sau nu)”, a mai spus Musk.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele