Criza economică, din prisma lui Jeff Bezos, al doilea cel mai bogat om din lume: ”Ține de bani”, nu cumpăra televizoare, mașini

Criza economică, din prisma lui Jeff Bezos, al doilea cel mai bogat om din lume: ”Ține de bani”, nu cumpăra televizoare, mașini

La nivel global, sunt din ce în ce mai multe semne că ne îndreptăm cu pași repezi către o criză economică foarte similară cu cea din 2008. Criza energetică, inflația accelerată, scumpirile la carburant sunt doar niște simptome ale unei probleme mult mai grave, iar miliardarii planetei au venit cu avertismente importante, în frunte cu Jeff Bezos.

Deși mulți dintre români conștientizează doar scumpirile cu care se confruntă pe plan local, dezastrul este la nivel global, iar criza se resimte până și în domeniul tehnologic din Silicon Valley, unde zeci de mii de programatori și oameni de tech au rămas fără locuri de muncă în ultimele săptămâni și luni. În contextul incertitudinii, al doilea cel mai bogat om din lume, într-un interviu acordat celor de la CNN, a venit cu niște avertismente importante. Ca referință, Jeff Bezos este fondatorul Amazon și director executiv al board-ului.

Criza din 2008, din nou în actualitate

”Economia nu arată bine acum”, astfel își începe discursul unul dintre cei mai influenți miliardari ai momentului, cu o avere estimată la 116,8 miliarde de dolari. ”Lucrurile încetinesc. Vezi concedieri în multe sectoare ale economiei.”

Pe lângă constatări îngrijorătoare vizavi de ce urmează să se întâmple, fostul CEO Amazon a oferit și niște sfaturi sau avertismente pentru oamenii de rând, cea mai bună soluție fiind să faci economie, să eviți cheltuielile semnificative, să fii semnificativ mai precaut cu banii.

”Dacă ești un individ care se gândește să-și cumpere un televizor cu ecran mare, ar fi bine să aștepți, ține de bani, vezi ce se mai întâmplă”, recomandă Bezos. ”Asta este adevărat și în cazul unei mașini noi, a unui frigider sau orice altceva. Elimină riscul din ecuație.”, a concluzionat miliardarul care încearcă să explice că nu este un moment bun pentru investiții.

În cazul în care ai totuși niște bani și vrei să-ți bagi în acțiuni sau să-i investești în diverse companii, orientează-te către giganți energetici și companii din industria medicală. Chiar dacă micii furnizori dau faliment, companii precum Electrica Furnizare au anunțat un profit net de 7 ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.