Liderul cecen Ramzan Kadîrov amenință cu demilitarizarea țărilor NATO: „Urmează Polonia”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov amenință cu demilitarizarea țărilor NATO: „Urmează Polonia”

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat începerea elaborării unor planuri de demilitarizare a țărilor NATO. El a anunțat acest lucru pe canalul său de telegram.

Kadîrov, noi amenințări

Kadîrov a precizat că s-a întâlnit cu asistentul șefului republicii, Apta Alaudinov, care s-a întors dintr-o călătorie de afaceri de la Moscova. Liderul cecen a spus că au discutat despre tactica unităților republicii în Ucraina, au cântărit părțile pozitive și negative și au luat în considerare și sarcinile viitoare.

Kadîrov a anunțat planuri „mărețe”.

„DEZVOLTĂM DEJA UN PLAN DE DEMILITARIZARE A ȚĂRILOR NATO, IAR PRIMA ÎN LINIE DUPĂ CAPTURAREA KIEVULUI ESTE POLONIA”, a scris Kadîrov.

Anterior, Kadîrov a declarat că următoarea sa sarcină, în cadrul unei operațiuni militare speciale de protejare a RPL și RPD, este de a distruge rămășițele teroriștilor care au fugit cândva din Republica Cecenă în Ucraina. El a adăugat că teroriștii evadați sunt căutați. Pentru informații despre localizarea lor, a fost anunțată de mai multe ori o recompensă mare.

Situația a escaladat după ce Vladimir Putin a anunțat, în noaptea de 24 februarie, că a decis să desfășoare o operațiune specială în Donbass. În același timp, el a subliniat că planurile autorităților ruse nu includ ocuparea teritoriilor Ucrainei.

Polonia, următoarea pe listă

Șefii Republicilor Populare Donețk și Lugansk, Denis Pușilin și Leonid Pașechnik, i-au cerut președintelui Federației Ruse ajutor pentru respingerea agresiunii din partea forțelor armate ale Ucrainei.

Kadîrov a discutat strategia militară cu șeful detașamentului special Apty Alaudinov.

„În cele din urmă, am reușit să purtăm o conversație fructuoasă la o ceașcă de ceai de seară și să discutăm în detaliu despre tacticile unităților noastre… Planuri grandioase. Elaborăm deja un plan de demilitarizare a țărilor NATO, iar prima pe listă după capturarea Kievului este Polonia”, a declarat șeful Ceceniei pe canalul său Telegram.

În luna mai, Ramzan Kadîrov a amenințat deja că Polonia „devine o realitate” dacă „nu se oprește din lălăit”. În opinia sa, Polonia, ca stat, își datorează apariția URSS, iar supraviețuirea sa Rusiei. Anterior, o serie de oficiali ruși, inclusiv președintele Vladimir Putin, au declarat că armata rusă nu intenționează să cucerească sau să ocupe teritorii ucrainene.