Liderul cecen afirmă că peste 1.000 de pușcași marini s-ar fi predat la Mariupol

Liderul cecen afirmă că peste 1.000 de pușcași marini s-ar fi predat la Mariupol

Peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în oraşul-port Mariupol, aflat în stare de asediu, a declarat liderul cecen, Ramzan Kadîrov. Totodată, acesta a cerut forţelor rămase ascunse în uzina metalurgică Azovstal să se predea. Ce spune Kievul despre anunțul capitulării pușcașilor marini din Mariupol, afli în continuare.

Kadîrov: Peste 1.000 de pușcași marini s-au predat în Mariupol

Liderul cecean, Ramzan Kadîrov, a afirmat de curând că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în oraşul-port Mariupol, care este în stare de asediu. Acesta a cerut forţelor rămase ascunse în uzina metalurgică Azovstal să se predea, relatează Reuters.

Marți, televiziunea rusă a prezentat imagini cu ceea ce se presupune că erau puşcaşi marini care se predau la uzina siderurgică Illich Iron and Steel Works din Mariupol, mulți dintre ei fiind răniți.

În raportul său de dimineaţă de miercuri, Statul Major al Ucrainei a anunțat că rușii continuă să atace Azovstal şi portul.

Când a vorbit despre cei peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni care s-au predat, liderul cecean nu a specificat la care uzină se referă – Azovstal sau Illich Iron and Steel Works.

„În cadrul Azovstal, în acest moment există aproximativ 200 de răniţi care nu pot primi nicio asistenţă medicală“, a precizat el.

„Pentru ei şi pentru toţi ceilalţi, ar fi mai bine să pună capăt acestei rezistenţe inutile şi să se întoarcă acasă la familiile lor“, a continuat Ramzan Kadîrov.

Amintim că Kadorîv este un susținător înfocat al președintelui rus, Vladimir Putin, şi a desfăşurat mulţi dintre luptătorii săi în Ucraina, pentru a susţine eforturile Rusiei de „demilitarizare“ şi „denazificare“ a ţării vecine.

Citește și: Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, îl amenință pe Zelenski: „Luptătorii noștri te vor prinde, oriunde ai fi“

Reacția Kievului după anunțul capitulării pușcașilor marini

Ministerul Apărării ucrainean a transmis miercuri că nu deține informații cu privire la capturarea celor 1.026 de puşcaşi marini în oraşul-port asediat Mariupol, aşa cum a relatat partea rusă, transmite EFE.

„Nu avem cunoştinţă despre aceste informaţii“, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării ucrainean, într-un mesaj difuzat de portalul Kyiv Independent.

Mariupol, port strategic la Marea Azov, se află de circa șase săptămâni sub asediul rușilor. Primarul oraşului, Vadim Boicenko, a estimat că de la debutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, aproximativ 21.000 de civili şi-au pierdut viaţa pe fondul luptelor care au loc în Mariupol.

Marți s-a reușit evacuarea a 200 de civili din oraș, care s-au deplasat către Zaporojie cu ajutorul unor automobile particulare.

Citește și:
Etichete: