Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, îl amenință pe Zelenski: „Luptătorii noștri te vor prinde, oriunde ai fi”

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, îl amenință pe Zelenski: „Luptătorii noștri te vor prinde, oriunde ai fi”

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că se află în Ucraina pentru a discuta cu soldaţii săi care luptă alături de trupele ruseşti, transmițând și tun mesaj de amenințare pentru Volodimir Zelenski. Kadîrov este un aliat extrem de apropiat al lui Vladimir Putin, fiind acuzat de încălcări ale drepturilor omului de către SUA şi Uniunea Europeană, ceea ce neagă cu vehemență.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, amenințare pentru Zelenski

Conform Nexta, Kadîrov a transmis un mesaj pe Telegram preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Un apel personal pentru Zelenski şi gaşca lui. Oriunde te-ai duce, oriunde te-ai ascvolodimir unde, luptătorii noştri te vor prinde din urmă. Îi vor prinde din urmă pe toţi oamenii tăi, pe toţi cei care au atentat la vieţile populaţiei paşnice din Ucraina”.

Kadîrov a mai postat un video, tot pe Telegram, în care arată că Adam Delimkhanov, membru al Dumei de Stat din Rusia şi văr al său, este în Ucraina.

Cel puțin 636 de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei ruse

Până duminică, cel puțin 636 de civili au murit în Ucraina de la începutul invaziei ruse, a anunțat luni Biroul ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) într-o declarație transmisă de CNN. Aceasta este o creștere cu 40 de decese față de actualizarea zilnică anterioară.

Printre morți se numără șase fete, 10 băieți și încă 30 de copii al căror sex nu este cunoscut, spune OHCHR. Potrivit agenției, cel puțin 1.125 de civili au fost răniți până acum.

„Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de folosirea armelor explozive cu o zonă largă de impact, inclusiv bombardamente de artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene.

OHCHR consideră că cifrele efective sunt considerabil mai mari, în special pe teritoriul controlat de Guvern și mai ales în ultimele zile, deoarece primirea informațiilor din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării”, a spus agenția.

Runda a patra a discuțiilor Ucraina-Rusia privind „pauza tehnică” până marți

Negociatorul ucrainean, Mykhailo Podoliak, a declarat într-o actualizare pe Twitter că a fost luată o „pauză tehnică” în discuțiile dintre Ucraina și Rusia până marți.

„Pentru muncă suplimentară în subgrupurile de lucru și clarificarea definițiilor individuale. Negocierile continuă”, a spus Podoliak.

Astăzi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a descris drept „discuții dificile”. Podoliak a spus că a patra sesiune de negocieri a avut loc virtual, nu în persoană, cu echipa de negocieri ucrainene la Kiev.