29 sept. 2022 | 12:30

Lampa care te urmărește în somn: cum funcționează Halo Rise de la Amazon

ACTUALITATE
Lampa care te urmărește în somn: cum funcționează Halo Rise de la Amazon

Nu sunt necesare aparate sau dispozitive purtabile. Amazon vrea să te ajute să înțelegi mai bine somnul, dar știe că mulți dintre noi urâm să purtăm ceva în pat, doar pentru a ne urmări odihna.

De aceea, a creat Halo Rise – o lampă de noptieră și un instrument de urmărire a somnului care funcționează fără cameră sau microfon, pentru a urmări persoana care se odihnește cel mai aproape de ea. De asemenea, va folosi învățarea automată pentru a detecta în ce zone de somn vă aflați și va costa 140 de dolari când va fi disponibilă, mai târziu în acest an.

Asistentul tău din timpul nopții, de la Amazon

Halo Rise utilizează un „senzor fără contact, cu energie scăzută”, pentru a detecta mișcarea și tiparele respiratorii. Împreună cu învățarea automată, Amazon poate monitoriza mișcările tale din timpului somnului, pentru a determina etapele de somn pe parcursul nopții. Amazon spune că „a antrenat și validat algoritmul de somn al dispozitivului în raport cu standardul clinic pentru analiza somnului, numit polisomnografie peste noapte”.

Dacă există o altă persoană sau un animal cu care împarți patul, Amazon a spus că algoritmul său poate detecta și exclude activitatea lor și poate include datele unei persoane pe care le veți vedea în fiecare zi. Compania îți va oferi apoi sfaturi despre cum să dormi mai bine, inclusiv sugestii despre cum să îți optimizezi mediul.

Rise are, de asemenea, senzori pentru a măsura temperatura, umiditatea și luminozitatea camerei și este, de asemenea, și o lampă. Va străluci în funcție de orele răsăritului, astfel încât să te poți trezi cu o creștere treptată de lumină. De asemenea, poți seta o alarmă inteligentă care îți va monitoriza etapele de somn și te va trezi la momentul ideal, în loc să te perturbe în mijlocul somnului profund.

Rise de la Amazon va funcționa și cu Alexa și poți seta un dispozitiv Alexa compatibil pentru a începe să redai melodia preferată, pe măsură ce te trezești, pe baza informațiilor lui Rise. Dacă ai rutine de somn personalizate, Rise le poate declanșa și atunci când te bagi în pat, stingând luminile și alte dispozitive pentru tine.