România este, cu adevărat, o țara privilegiată. Un astfel de exemplu este și Lacul Sărat, din imediata vecinătate a orașului Brăila, care, în mod absolut evident, ar putea să atragă zeci de mii de turiști anual, dacă aceștia ar ști care sunt beneficiile reale ale frumosului loc.
Lacul Sărat se află la aproximativ 10 kilometri de Brăila și este, într-adevăr, o oază de liniște și de bine. Iar atunci când spunem bine, ne referim, în egală măsură, și la sănătate, aici activând, timp de zeci de ani, o stațiune balneară binecunoscută pentru tratarea infertilității, dar și alte probleme ginecologice. Mai mult, clasicul reumatism ar putea să-și găsească sfârșitul aici.
De altfel, stațiunea și-a primit „partea leului” încă din primii ani ai secolului trecut, când autoritățile au recunoscut oficial, pentru prima oară, beneficiile pe care apa minerală hipertonică și nămolul acestui lac le aduc corpului omenesc.
Comuniștii au continuat tradiția, lacul fiind extrem de apreciat chiar și în acea perioadă. De altfel, imaginea din antetul acestui articol face referire la o veche carte poștală, din Epoca de Aur. Se estimează că imaginea ar data din anii ’60, cu aproximație.
În acea perioadă, un complex balnear extrem de vestit, situat în incintă, făcea obiectul multelor vacanțe cu efect „win-win” (cu alte cuvinte: relaxare și tratarea afecțiunilor medicale, deopotrivă).
Cu toate că s-a dovedit a fi extrem de utilă sănătății, complexul a fost închis în 2004, din pricina costurilor imense de administrare. Totuși, stațiunea Lacul Sărat a fost redeschisă ulterior, dar și modernizată, oameni de toate vârstele fiind primiți pentru a se relaxa și primi tratament.
În continuare, nămolul se dovedește a fi benefic sănătății, iar zeci de mii de turiști ar putea să vină aici, dacă ar ști de existența acestui loc.
Ba mai mult, în cazul în care nu ai mașină, află că poți ajunge la acest lac călătorind cu trenul până în Brăila, ca de acolo să iei tramvaiul care te va duce direct la destinație.