Doom RPG din 2005, reinventat pentru o nouă generație: cum îl joci, complet gratuit

Doom RPG din 2005, reinventat pentru o nouă generație: cum îl joci, complet gratuit

Fanii au salvat jocul „Doom RPG”.

Un grup dedicat de fani a reușit să porteze un Doom RPG pentru mobil și l-a făcut din nou jucabil.

Nu vei găsi Doom RPG din 2005 în App Store sau Play Store din cauza faptului că jocul precede iOS și Android cu câțiva ani. Și în timp ce Fountainhead Entertainment s-a gândit să aducă Doom RPG pe Nintendo DS în perioada lansării sale originale, jocul era disponibil exclusiv pe telefoane compatibile cu Java și BREW.

Un grup mic de dezvoltatori din Costa Rica, care se numesc GEC.inc, au reușit să porteze Doom RPG și l-au făcut să funcționeze pe Windows. Deși portul poate fi descărcat gratuit, nu conține niciunul dintre fișierele originale de care ai nevoie pentru a rula jocul.

Doom RPG are legături clare cu restul seriei

După cum arată Ars Technica, din punct de vedere tehnic ar trebui să ai jocul instalat pe un telefon compatibil și încă funcțional. De asemenea, ar trebui să găsești o modalitate de a extrage fișierele jocului de pe dispozitivul menționat și de a le converti. Pe de altă parte, este posibil să poți găsi Doom RPG prin mijloace alternative. Cu toate acestea, tot va trebui să convertești fișierele pentru ca jocul să funcționeze, dar acesta pare a fi un proces ușor.

John Carmack, programatorul principal al originalului Doom, a fost directorul jocului. Jocul îl prezintă pe protagonistul primelor trei titluri Doom. Dar în loc să treacă prin niveluri și să tundă monștri în timp real, Doom RPG a adoptat un format pe rând.

Este întotdeauna grozav să vezi entuziaști care găsesc modalități de a păstra jocurile, în special unul relativ obscur care face parte dintr-o serie atât de faimoasă. Poate pentru următorul lor truc, cei de la GEC.inc vor reînvia Doom RPG II. Deși poți cumpăra în continuare acel joc din App Store, nu este compatibil cu versiunile recente de iOS. Conform magazinului, totuși, va rula pe un Mac care rulează macOS 11.0 sau o versiune ulterioară, atâta timp cât are un cip M1.