Oamenii se pot bucura de cel mai curat aer de respirat din România, la doar o oră de mers cu mașina din Capitală. Această destinație turistică se află la 100 de kilometri de municipiul București, este considerată o adevărată nestemată a țării noastre, care atrage anual mii de turiști.
Dacă îți place să călătorești la mare și la munte, vara este anotimpul ideal pentru a te plimba, când vrei să te bucuri de un concediu binemeritat, alături de persoanele importante din viața ta. Unul dintre cele mai vizitate și speciale locuri din România, renumit pentru aerul său curat, este stațiunea Slănic Prahova.
În fiecare an, mii de vizitatori călătoresc la 44 de kilometri de orașul Ploiești și 100 de kilometri de Capitală pentru a ajunge la Slănic Prahova, locul unic din România unde poți respira cel mai curat aer.
Slănic Prahova este renumită pentru activitatea sa balneoturistică încă din anul 1853. Locul se bucură de un imens succes, fiind considerată o stațiune turistică de interes național, având în vedere faptul că aici găsim cea mai mare salină din Europa.
„Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care
permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin
alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.”, sunt informațiile care apar pe site-ul Societății Naționale a Sării.
Potrivit impact.ro, salina de la Slănic Prahova s-a format prin excavarea a trei milioane de metri cubi de sare, ceea ce a dus la crearea unor cavități cu volume gigantice, precum 14 camere cu profil trapezoidal având circa 80.000 de metri pătrați.
Cele 14 camere au o deschidere de zece metri la tavan, 32 de metri la talpă și o înălțime de 54 de metri. Salina Slănic Prahova are o adâncime de 208 metri, fiind cea mai mare de pe continentul european. De asemenea, acesta fiind locul unic din România unde se poate respira cel mai curat aer, motivul principal fiind lipsa radiațiilor și a poluării.
În interiorul salinei a fost amenajat un sanatoriu cu 50 de locuri, cu paturi, scaune și mese. Aici, vizitatorii ce se confruntă cu anumite afecțiuni respiratorii pot petrece câteva ore în liniște, bucurându-se de un tratrament natural care îi ajută să scape de problemele pulmonare.