18 iul. 2022 | 14:55

Kate Bush, record pe YouTube: cum a ajutat-o Stranger Things să revină în topuri

ACTUALITATE
Kate Bush, record pe YouTube: cum a ajutat-o Stranger Things să revină în topuri

Melodia „Running Up That Hill”, semnată de Kate Bush, face istorie pe YouTube, în urma viralizării de care s-au ocupat producătorii Stranger Things.

Sezonul 4 din Stranger Things a „rupt” internetul în două. După o lungă așteptare, fanii au avut, în sfârșit, ocazia de a-și revenea personajele preferate, în lumea „răsturnată”, dar și în Hawkins, micul oraș american în care, aparent, se întâmplă mult mai multe decât într-unul obișnuit.

Stranger Things „a readus-o la viață” pe Kate Bush

Cei ce au văzut deja al patrulea sezon din Stranger Things știu că unul dintre leitmotif-ele acestui sezon este melodia lui Kate Bush, din anii 1980, „Running Up That Hill”. Într-un fel, această melodie, poate fi privită ca un fel de „colac de salvare” pentru Max, unul dintre personajele principale.

Cum majoritatea fanilor Stranger Things nu erau, cel mai probabil, născuți atunci când „Running Up That Hill” era la modă, ei s-au confruntat cu o revelație, remarcând unicitatea și retrimițând piesa din nou în topuri, mai exact pe locul 1 în Marea Britanie.

Un lucru similar s-a petrecut, de asemenea, și pe YouTube, unde postarea originală a lui Kate Bush a sărit de 100 de milioane de vizualizări, ceea ce, pentru o melodie atât de veche, e un record absolut.

Această nouă realizare dovedește două lucruri. Pe de-a o parte, ne arată cam cât de „mare” este, în realitate, serialul Stranger Things. Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm faptul că muzica bună va rămâne mereu iubită, atât timp cât are cine să o redescopere. Cu alte cuvinte, ceea ce este frumos cu adevărat poate să rămână nemuritor.

De altfel, Kate Bush a ținut să le mulțumească fanilor Stranger Things, declarându-se cu adevărat uimită de ceea ce s-a întâmplat cu melodia ei, veche de mai bine de patru decenii. În mod evident, această nouă realizare i-a adus artistei inclusiv un plus financiar.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele