Jocurile de noroc online i-au adus sfârșitul. Căutările deznădăjduite s-au terminat într-un mod tragic

Jocurile de noroc online i-au adus sfârșitul. Căutările deznădăjduite s-au terminat într-un mod tragic

Căutările romantice ale unei femei în vârstă de 51 de ani, care a călătorit 5.000 de kilometri de la locuința sa din Mexic pentru o întâlnire în Peru, au luat o turnură de coșmar după ce trupul acesteia a fost adus de valuri pe o plajă.

Blanca Arellano și-a anunțat familia la sfârșitul lunii iulie că va face o călătorie la Lima, unde intenționa să se întâlnească în sfârșit personal cu Juan Pablo Jesús Villafuerte, bărbatul cu care avea o relație online de câteva luni.

Familia ei a spus că Arellano plănuia să viziteze orașul de pe plajă Huacho, unde locuia prietenul ei peruan în vârstă de 37 de ani, și aceasta a rămas povestea pe care au crezut-o până când nu au mai primit vești de la ea pe 7 noiembrie.

A cerut ajutor pe internet

În acea ultimă convorbire cu nepoata sa, Karla Arellano, femeia de 51 de ani nu a ridicat niciun semnal de alarmă care să îi dea rudei sale vreun motiv de îngrijorare. Ea i-a spus că relația online se dovedise a rezista la testele unei relații în persoană și că dezvoltase chiar sentimente de dragoste pentru bărbatul pe care îl cunoscuse până atunci doar în spatele ecranului laptopului, potrivit autorităților.

Au trecut câteva săptămâni până când vacanța de vis a lui Arellano pentru a-și întâlni așa-zisa „iubire” s-a dovedit a fi o schemă terifiantă, o schemă care a făcut ca familia mexicancei să o caute cu disperare – doar pentru a-și vedea confirmat cel mai mare coșmar.

Dacă nu ar fi fost eforturile nepoatei de 51 de ani, cunoscătoare a rețelelor de socializare, probabil că acest caz nu ar fi dobândit notorietatea inițială pe care a reușit să o capteze, deoarece postările sale despre mătușa ei dispărută au adunat sute de like-uri, retweet-uri și comentarii.

„Nu am crezut niciodată că voi fi în această situație, dar astăzi vă cer sprijinul pentru a răspândi această postare și pentru a găsi una dintre cele mai iubite și importante persoane din viața mea. Mătușa mea Blanca Olivia Arellano Gutiérrez a dispărut luni, 7 noiembrie, în Peru. Ne temem pentru viața ei”, se arată în postarea din 12 noiembrie.

Cea mai tânără doamnă Arellano a declarat în postări că începuse să aibă îndoieli cu privire la studentul la medicină pe care mătușa ei îl cunoscuse pe un forum de jocuri de noroc online, după ce o conversație cu el în noiembrie a dezvăluit că cei doi se certaseră și că fosta lui iubită, susținea el, îi spusese că se întoarce în Mexic.

„Am decis să comunic cu Juan P, deoarece el era singurul contact pe care ea îl avea în acea țară și de acolo s-a declanșat teama noastră”, a scris ea într-o postare ulterioară la discuția pe Twitter despre dispariția mătușii sale.

„Este bine?”, a întrebat nepoata disperată, subliniind în seria de postări cum că Villafuerte era singura persoană din țară pe care o cunoștea mătușa ei.

Studentul la medicină a răspuns spunând că nu mai vorbise cu Arellano cu câteva zile înainte și că aceasta îi spusese că lua un avion înapoi în Mexic după ce a decis, susținea el, că „nu-i puteam oferi viața pe care și-o dorea”.

„Sper să ajungă în siguranță acasă”

Nepoata a notat în mesajele sale cum acest comportament era extrem de neobișnuit pentru mătușa ei, deoarece ea „Nu dispăruse așa, niciodată și mai puțin fără avertisment”.

„Juan P este singurul contact pe care îl avem și este ultima persoană care a văzut-o pe mătușa mea Blanca în viață, până acum nu a vrut să coopereze cu informații care ar putea să-i faciliteze căutarea și astăzi”, a adăugat ea într-una dintre postările ulterioare.

La rândul său, Villafuerte i-a spus tinerei doamne Arellano că și-a făcut „rolul”, dar că de acum încolo nu mai poate ajuta familia în localizarea rudei lor dispărute, susținând că nu mai știe „nimic altceva de aici și spun asta cu tristețe”.

„Aveți grijă de voi și sper să ajungă în siguranță acasă”, a spus bărbatul de 37 de ani în ultimul său schimb de mesaje cu familia.

La scurt timp după aceea, autoritățile peruane au lansat o investigație privind dispariția mexicancei după ce postările nepoatei sale au început să prindă tot mai mult contur pe internet.

Pe 10 noiembrie, descoperirea macabră a unui deget tăiat, cu un inel de argint încă atașat, a confirmat ce era mai rău pentru familia Arellano.

Deși vârfurile degetelor de identificare fuseseră îndepărtate, potrivit anchetatorilor, familia a reușit să le potrivească cu ruda lor dispărută cu inelul de argint, pe care știau că Arellano îl purta.

La 17 noiembrie a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Villafuerte, care a fost arestat în calitate de principal suspect în ancheta de omucidere a lui Arellano.

„Juan Pablo Villafuerte a fost arestat sub acuzația de trafic de organe umane”, a declarat luni procurorul general al Peru într-o conferință de presă, potrivit Latin Noticias.

Într-o dezvăluire terifiantă, care a ieșit la iveală abia la câteva zile după arestarea studentului la medicină în vârstă de 37 de ani, Villafuerte ar fi început să posteze videoclipuri pe TikTok la scurt timp după dispariția lui Arellano, care păreau să-l arate disecând organe umane, inclusiv un pancreas și un creier, potrivit El Pais.