”Invazia din Ucraina, planificată de Vladimir Putin de acum un an”. Declarațiile făcute de un oficial rus

”Invazia din Ucraina, planificată de Vladimir Putin de acum un an”. Declarațiile făcute de un oficial rus

Un deputat rus a declarat că Moscova a început să planifice o invazie a Ucrainei în urmă cu 12 luni. „Nu am pregătit aceasta, această operațiune în mod spontan”, a declarat miercuri membrul Dumei de Stat Rifat Șaikutdinov la Channel One TV.

”Invazia din Ucraina, planificată de Vladimir Putin de acum un an”

„A fost în pregătire de un an, poate mai mult. Am înțeles ce se întâmplă și i-am avertizat în avans”, a spus el în remarcile la emisiunea zilnică de la Channel One Time Will Tell.

El a sugerat că Rusia ar fi fost atacată dacă nu ar fi invadat.

„De îndată ce au sosit datele de informații, că îi vom învinge cu două zile atacând, bineînțeles că ne apărăm cetățenii acolo mai presus de toate”.

Putin „o victimă a propriului său sistem”

Fostul scriitor de discursuri al lui Vladimir Putin, Abbas Gallyamov, a lucrat sub conducerea lui Putin timp de trei ani când a devenit pentru prima dată președinte al Rusiei, descriindu-l atunci ca fiind „logic”. Vorbind la Radio 5 Live, el spune că Putin a urmărit ca trupele ruse să intre la graniță, ucrainenii se vor preda și Zelenski va fugi în SUA”.

El spune că ideologiile lui Putin au derivat din faptul că „nu a auzit niciodată obiecții sau critici” din partea celor din jur și crede că a devenit „victima propriului său sistem pe care l-a creat”. Gallyamov spune că Putin va vedea sancțiunile puse în aplicare de Occident ca pe ceva pe care ar trebui să-l „anuleze”, împreună cu Ucraina „întâmpinând cererile de a nu adera la NATO”.

Ambele ar fi un motiv suficient pentru ca Putin să-și relaxeze poziția actuală, spune el.

Seghei Lavrov compară acțiunile SUA cu ale lui Hitler

Conform lui Lavrov, preşedintele american, Joe Biden, a spus că singura alternativă la sancţiuni este un al Treilea Război Mondial, reiterând ideea că un al Treilea Război Mondial ar putea fi un „război nuclear”. Ministrul rus de Externe mai spune că acest lucru este numai în capul politicienilor occidentali, nu şi în mintea poporului rus.

„Dacă se poartă un război adevărat împotriva noastră, atunci cei care fac astfel de planuri ar trebui să se gândească la asta în opinia mea se fac astfel de planuri”, a spus acesta.

Oficialul rus a dorit să repete afirmaţia preşedintelui Vladimir Putin, conform căruia guvernul din Ucraina este un regim neo-nazist, spunând că bandele jefuiesc oraşele, inclusiv Mariupolul.

„Ucrainenii încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”, a mai spus el.

În plus, chiar a făcut referire în mod repetat la Hollywood, declarând că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood” scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”.