Intel ține Europa în așteptare: când va rezolva criza semiconductorilor

Intel ține Europa în așteptare: când va rezolva criza semiconductorilor

Intel va investi peste 20 de miliarde de dolari în două noi fabrici de semiconductori din SUA.

Intel încă intenționează să dezvolte capacitatea europeană de producție de cipuri, în ciuda faptului că a anunțat că va investi peste 20 de miliarde de dolari în producția de cipuri în două noi fabrici de semiconductori din SUA.

Compania a declarat că ar putea investi până la 95 de miliarde de dolari în Europa în următorul deceniu și că urmează să anunțe locațiile a două noi fabrici europene importante de fabricare a cipurilor până la sfârșitul anului 2021.

În ciuda faptului că a ratat termenul limită, directorul executiv Patrick Gelsinger a declarat pentru Reuters că planurile fabricii europene sunt încă în cărți și compania va anunța locurile de producție alese în lunile următoare.

Intel așteaptă Uniunea Europeană

„Suntem o companie care spune și face”, a spus el. „Sper ca Uniunea Europeană să finalizeze Actul Chips și sperăm ca în curând să venim cu următorul nostru anunț major în Europa”.

Actul European Chips are scopul de a reduce dependența continentului de furnizorii asiatici de semiconductori prin subvenționarea dezvoltării locale a marilor fabrici de cipuri.

Comisia Europeană va propune legislația la începutul lunii februarie, iar analiștii din industrie se așteaptă ca aceasta să fie adoptată în cursul acestui an. Problema este presantă, deoarece deficitul global de cipuri a forțat producătorii auto europeni să reducă producția.

Intel a purtat discuții cu guverne, inclusiv din Germania și Italia, în timp ce caută o locație europeană, iar Gelsinger a spus că producătorul de cipuri din SUA se așteaptă în continuare să dezvolte o uzină de fabricație multiplă.

Ondrej Burkacky, partener senior la McKinsey, a spus că orice capacitate suplimentară ar trebui să înceapă să fie construită acum, deoarece poate dura trei până la patru ani pentru ca o fabrică de cipuri să atingă un nivel semnificativ de producție.