Intel trage un semnal de alarmă: ce trebuie să se întâmple cu producția

Intel trage un semnal de alarmă: ce trebuie să se întâmple cu producția

Șeful Intel spune ca este nevoie de fonduri guvernamentale pentru a combate supraconcentrarea producției in Asia.

CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, a îndemnat SUA și statele Europene să continue eforturile de a readuce producția de cipuri, argumentând că finanțarea guvernamentală este necesară pentru a aborda o supraconcentrare a producției în Asia.

Guvernele trebuie să învețe din perturbările pandemiei și să ia în considerare implicațiile privind securitatea națională de a avea aproximativ 80% din producție în Asia, a declarat Gelsinger într-un interviu acordat Bloomberg la conferința The Year Ahead.

Gelsinger a spus că este optimist că SUA și Uniunea Europeană vor continua cu propunerea de finanțare guvernamentală pentru a sprijini construirea de uzine.

„Să nu irosim această criză”, a spus el. „Este o economie bună, dar este și securitate națională”.

Lipsa de cipuri a devastat o gamă largă de industrii în ultimul an, afectând vânzările de orice, de la mașini la iPhone-uri. Acest lucru a pus în centrul atenției lipsa de producție în afara Asiei. Tensiunile în creștere cu China au adăugat, de asemenea, presiuni asupra parlamentarilor americani pentru a restabili producția locală.

Gelsinger, în vârstă de 60 de ani, a declarat că va anunța în curând planuri de extindere pentru producția Intel în SUA și Europa.

O chestiune de siguranță națională

Bloomberg a raportat că producătorul de cipuri intenționează să construiască o bază de producție în Germania și alte unități în Italia și Franța. Următoarea sa fabrică internă va fi în zona Columbus, Ohio, potrivit Cleveland.com.

Luna trecută, directori ai peste 50 de companii americane au cerut liderilor Congresului să adopte o legislație care oferă 52 de miliarde de dolari subvenții și stimulente pentru producția internă de cipuri, precum și un proiect de lege separat pentru a încuraja proiectarea și producția de semiconductori. Dar legislația a întârziat să avanseze.

Planul de finanțare, numit Actul CHIPS, a fost inclus într-un pachet amplu de legislație care vizează contracararea Chinei, care a fost adoptat de Senat în iunie.

Intel are propria sa relație complicată cu China. Vinde procesoare companiilor din țară și recent a propus să folosească o fabrică din Chengdu, China, pentru a intensifica producția de plachete de siliciu. Administrația Biden a blocat acel plan.

Gelsinger a declarat că atâta timp cât Intel continuă să producă cele mai performante procesoare, clienții chinezi își vor dori în continuare produsele.

Citește și: